Închide

Continuă problema aprovizionării cu medicamentul Euthyrox

Avatar
Medicine

Fotografie de Pixabay pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Pacienții din România reclamă în continuare discontinuitate în aprovizionarea farmaciilor cu Euthyrox. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România va continua verificările în ceea ce priveşte disponibilitatea acestui medicament. 

“Deşi s-au luat măsuri pentru remedierea problemelor apărute în ceea ce priveşte disponibilitatea medicamentului Euthyrox (levotiroxină), Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) primeşte în continuare sesizări de la pacienţii care nu găsesc acest produs în farmacii. În ciuda suplimentării cantităţilor puse pe piaţă în luna aprilie, încă se înregistrează discontinuitate în aprovizionarea farmaciilor, în toată ţara, ceea ce impune luarea în continuare de măsuri specifice. (…) În perioada următoare, agenţia va continua verificările privind respectarea obligaţiei de serviciu public, conform prevederilor art. 699 pct. 19 şi art. 804 alin (2) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, atât la nivelul companiei care deţine autorizaţia de punere pe piaţă, cât şi la nivelul distribuitorilor angro, în aşa fel încât aceasta să se reflecte în capacitatea farmaciei de a răspunde nevoilor pacienţilor”, a informat ANMDM, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Verificările se fac atât la nivelul companiei care deţine autorizaţia de punere pe piaţă, cât şi la nivelul distribuitorilor angro.

scroll to top