Închide

Cora și Auchan încep să vândă haine second-hand în propriile hipermarketuri

Avatar
Cora Second Hand

Foto: Le Parisien

Timp de citire: 2 minute

După Franța, Cora vinde acum îmbrăcăminte la mâna a doua și în Belgia. Fiecare hipermarket va avea un departament second-hand, în care și clienții pot aduce haine vechi. Și Auchan a introdus în 5 hipermarketuri această facilitate orientată spre bugetele clienților și spre economia circulară.

Cora lansează „Mon Dressing d’occasion (s)”, o inițiativă pentru haine second-hand. De acum înainte, o gamă de îmbrăcăminte la mâna a doua poate fi găsită în fiecare hipermarket al lanțului de retail, în colaborare cu partenerul de reciclare PATATAM. Oferta vine și de la clienți înșiși: cei care aduc haine folosite, primesc 5 euro pentru aceasta. conform RetailDetail.

În hipermarketuri, clienții pot obține sacoșe pentru a-și pune hainele vechi, după care își pot înregistra donația pe site. Colectarea se face prin punctele de coletărie Mondial Relay.

În Franța, proiectul rulează de la sfârșitul lunii decembrie, iar acum intră și în Belgia și Luxemburg. Nicio informație deocamdată despre România.

Noul model de consum

Pentru Cora, lansarea are un scop dublu:

„Susținem puterea de cumpărare a clienților noștri, permițând un consum mai responsabil. Un nou angajament puternic de la Cora pentru o abordare mai socială ”, spune Olivier Haller, CEO al lanțului din Belgia și Luxemburg, pe LinkedIn.

Clienții plătesc 8 euro pentru o rochie, 2 euro pentru cămășile de copii și 5 euro pentru pantaloni de bebeluși.

În același timp, proiectul se încadrează și într-un nou model de consum la care s-a angajat retailerul franco-belgian, care leagă economia circulară, lanțul scurt și lupta împotriva deșeurilor.

Ceilalți mari retaileri de la Auchan oferă produse textile second-hand în cinci hipermarketuri din Franța, în asociere cu compania Patatam. În ultimele zile, Auchan a lansat spații de modă la mâna a doua, recunoscute prin semnalizare verde (vezi foto).

Hipermarketurile din Roncq (Nord), Melun (Seine-et-Marne), Hirson (Aisne), Marseille (Bouches-du-Rhône) și Bordeaux-Mériadeck (Gironde) experimentează în prezent.

Hipermarketurile testează acest tip de concept timp de trei luni înainte de o posibilă desfășurare în restul hipermarketurilor sale, potrivit Le Parisien.

scroll to top