Închide

Spălare de bani și luare de mită la Netflix. Gigantul media, batista pe țambal

Avatar
Dirty Money Season 3 Netflix

Foto: TV Seasons Spoilers

Timp de citire: < 1 minut

Un fost executiv al Netflix a fost condamnat pentru luare de mită și recompense de la vânzători care făceau afaceri cu compania, potrivit Departamentului de Justiție al SUA.

Michael Kail, care a fost vicepreședinte al operațiunilor de tehnologie informațională de la Netflix între 2011 și 2014, a fost găsit vinovat de un juriu pentru spălare de bani și fraudă. Potrivit Departamentului de Justiție, Kail și-a folosit poziția în companie pentru a „debloca un flux de numerar și restituiri de acțiuni” pentru el însuși.

Netflix l-a dat în judecată pe Kail în 2014, susținând că a ascuns plățile de la vânzători, direcționându-le către compania sa de consultanță personală. Astfel, Kail a acceptat mită în valoare totală de peste 500.000 de dolari, precum și acțiuni de la nouă companii de tehnologie care au furnizat produse sau servicii Netflix.

Avocata lui Kail, Julia Mezhinsky Jayne, a declarat către The Verge că au fost dezamăgiți de verdict, pe care l-a numit-o „inexplicabil și clar neținând cont de dovezile reale și de lege”. De asemenea, avocata a precizat că, împreună cu clientul ei, aceștia au de gând să facă apel. Jayne a spus că Kail a oferit „un avantaj extraordinar pentru Netflix și a ajutat la succesul lor ca o companie de tehnologie de vârf”.

Netflix nu a răspuns cererii de a livra un comentariu sâmbătă, reacția gigantului media lăsând loc de interpretări.

scroll to top