Închide

Mesaj ferm al Patriarhului Daniel pentru singura posibilitate de revenire la normalitate

Avatar
Patriarhul Daniel

Foto: news.ro

Timp de citire: < 1 minut

Patriarhul Daniel a apreciat sâmbătă că este încurajatoare prezenţa credincioşilor la ceremonia coborârii Sfintei Lumini de la Ierusalim, amintind că anul trecut au participat doar clericii şi a subliniat că relaxarea a fost posibilă datorită vaccinării unui mare procent din populaţie, dând exemplul Israelului.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a încurajat vaccinarea, anunţând că din 23 mai ar putea fi reluate pelerinajele la Locurile Sfinte pentru pelerini, ”de preferinţă pelerini vaccinaţi”.

„În Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, s-au relaxat măsurile sau restricţiile impuse anul trecut”, a afirmat Patriarhul României.

Totodată a anunţat că din 23 mai ar putea fi reluate pelerinajele la Locurile Sfinte.

”Începând cu 23 mai, sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, sigur, de preferinţă pelerini vaccinaţi, care să reia vizitele la Locurile Sfinte”, a subliniat patriarhul.

„Ne rugăm Preasfintei Treimi ca să ne învrednicească să ne bucurăm din nou de pelerinajele din Ţara Sfântă, dar şi aici, acasă, să fim mai aproape unii de alţii şi să putem să mulţumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi pentru darul sănătăţii”, a  continuat Patriarhul Daniel

El a afirmat că ”această molimă universală, ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieţii şi al sănătăţii, care vin de la Dumnezeu, dar pe care noi trebuie să le protejăm şi să le cultivăm”, conform news.ro.

scroll to top