Închide

Coronacriza aduce schimbări strategice | Penicilina rămâne “made in Tyrol”, nu “made in Asia”

Avatar
Sandoz Novartis Kundl Tirol

Fabrica Sandoz-Novartis din Kundl, Tirol, Austria. Foto: kundl.tirol.gv.at

Timp de citire: < 1 minut

Compania farmaceutică elvețiană Novartis a hotărât să păstreze producția de penicilină și alte antibiotice în Austria. Uzina Sandoz, parte a concernului Novartis din Kundl (landul Tirol, Austria), urmează chiar să fie extinsă printr-o investiție de 150 de milioane de euro.

Din această sumă, guvernul “verde-turcoaz” austriac va pune la dispoziție 30 de milioane de euro prin subvenții, scrie „Kronen Zeitung”, făcând referire la ministrul Economiei, Margarete Schramböck (ÖVP).

Novartis a avut în vedere inițial întreruperea producției de penicilină la uzina sa tiroleză din Kundl și mutarea ei în Asia. Ministerul Economiei a creat însă imediat un grup de lucru pentru a preveni acest lucru, uzina fiind considerată de importanță strategică pentru Austria, și chiar pentru Europa.

Având în vedere noua coronacriză, multe părți au cerut ca medicamentele și dispozitivele medicale să fie produse din ce în ce mai mult în Europa pentru a reduce dependențele de Asia.

Extinderea de acum certă ​​a fabricii Sandoz din Kundl are rolul de a asigura că întreaga piață europeană poate fi aprovizionată cu penicilină austriacă din Tirol.

scroll to top