Închide

Coronavirus | Cel mai mare cimitir american, depășit de situația mortalității din țară

Avatar
4349 Funeralhomecemeteryrosehill

foto: rosehillmp.com

Timp de citire: 2 minute

Întins pe o suprafață de 1.400 de acri și având opt locații, Rose Hills Memorial Park and Mortuary, din California de Sud, e cel mai mare cimitir din America de Nord. Dar numărul deceselor cauzate de Covid-19 de la sărbători încoace i-a testat atât de mult limitele, încât în această perioadă familiile îndurerate trebuie să aștepte o lună pentru servicii de înmormântare, iar cimitirul a trebuit să comande unități frigorifice pentru a păstra trupurile neînsuflețite.

“Spitalele au fost cu adevărat afectate. Morgile lor au ajuns la capacitate maximă”, a declarat pentru CNN Patrick Monroe, președinte și CEO al cimitirului Rose Hills.

„Dorința noastră a fost ca atunci când o familie sună, să putem spune întotdeauna „Da, putem merge. Putem să-l luăm pe cel drag vouă”.

Refrigerarea este cea mai recentă improvizație pe care Rose Hills, situat la est de Los Angeles, a trebuit să o folosească în confruntarea cu Covid-19.

210129091007 02 Rose Hills Memorial Park And Mortuary Exlarge 169
Camioane frigorifice utilizate la Rose Hills Memorial Park and Mortuary, din cauza valului imens de cereri de servicii funerare. foto: cnn.com

Înmormântările au fost interzise în spațiile închise de Departamentul de Sănătate Publică din Los Angeles, astfel că cimitirul a amenajat corturi pentru a organiza înmormântări în aer liber în întregul cimitir. De asemenea, oferă servicii de livestreaming.

Pentru familiile care aleg să aștepte până la ridicarea restricțiilor, Rose Hills îngroapă temporar corpul celor dragi.
După explozia de cereri pentru servicii funerare care a urmat Zilei Recunoștinței, cimitirul s-a zbătut să facă față solicitărilor.

Timpul normal de așteptare pentru serviciile Rose Hills este de o săptămână. Acum, familiile așteaptă până la cinci săptămâni.
„Oamenii au fost foarte înțelegători”, a spus Monroe.

În multe cazuri, familiile celor dragi nu au putut să-i viziteze în ultimele zile dinaintea decesului, din cauza interdicției vizitelor din spital.
„Astfel că vor să facă lucrurile în mod tradițional”, a spus el. „Vor să aibă o înmormântare”.

O morgă a dezastrului actual a fost deschisă la 39th Street Pier din Brooklyn, pentru a susține sectorul funerar din New York, aflat acum în impas.

Cei 750 de angajați de la Rose Hills au rezistat în ciuda situației dificile, a spus Monroe.

„Oamenii din acest domeniu de lucru au o fire foarte empatică și plină de compasiune”, a spus el. “Cel mai greu lucru pe care-l aud de la angajați este că-și doresc să servească familiile decedaților cât pot de bine, dar a fost o cerere atât de mare încât și-a pus amprenta.”

Monroe a declarat că Rose Hills oferă angajaților programe suplimentare de asistență, inclusiv compensații speciale, împreună cu camere special amenajate pentru pauze, dotate cu gustări, pentru a sprijini pe cât posibil bunăstarea angajaților.

“Efectele pe termen lung rămân de văzut. Au dat dovadă de multă tărie până acum. Dar ne zbatem de un an deja”.

scroll to top