Închide

Costurile cu energia au răpus un producător german de dulciuri, cu tradiție de 130 de ani

Avatar
Bonbons Menue 750x

Celebrele bomboane cu mentă și eucalipt produse de Bodeta. Foto: bodeta.de

Timp de citire: < 1 minut

Compania de produse de cofetărie Bodeta din Oschersleben a depus recent o cerere la tribunalul districtual din Magdeburg în vederea inițierii procedurii de faliment, conform procedurii de autoreglementare, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al firmei. Societatea a ajuns în această situație,pe fondul scumpirii energiei, dar și a exploziei prețurilor la materiile prime, anunță Ziarulromânesc.de.

Prețul la zahăr s-a dublat, în timp ce la glucoză creșterea este de 200%. De asemenea, și prețurile ambalajelor au crescut brusc. Nu în ultimul rând, s-a majorat semnificativ salariul minim, care de la 1 octombrie 2022 va avea ca rezultat o creștere suplimentară a costurilor.

Intarea în insolvență afectează aproximativ 110 muncitori, ale cător salarii vor fi asigurate de Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă până la sfârșitul lunii noiembrie.

„Bodeta are nevoie de un partener puternic cu care să putem asigura împreună compania pentru viitor”, a declarat Markus Letsch, directorul general al companiei.

Bodeta Süßwaren GmbH a fost fondată în 1892, fiind specializată în producția de dulciuri și drajeuri.

Gama Bodeta Süsswaren GmbH include bomboane cu și fără zahăr, specialități de Paște și drajeuri.

Producătorul german este cunoscut, în special, pentru bomboanele sale verzi de eucalipt-mentol (vezi foto).

scroll to top