Închide

Cotă de piață record pentru mașini electrice în Norvegia

Avatar
743233l 1000x640 B 8317efad

Foto: Automarket.ro

Timp de citire: < 1 minut

Mașinile electrice au avut o cotă de piață record de 61.5% în Norvegia în luna septembrie. Aproape 10.000 dintre cele 15.000 de mașini înmatriculate în țara nordică au fost electrice, parțial ca urmare a startului livrărilor pentru Volkswagen ID.3.

Norvegia este în mod tradițional una dintre țările cu cea mai mare adopție a mașinilor electrice, ca urmare a taxelor ridicate percepute la achiziționarea mașinilor cu motoare cu combustie internă. La fel ca și în numeroase state vest-europene, pandemia de coronavirus a avut ca efect o scădere puternică a înmatriculărilor generale, concomitent cu o creștere a înmatriculărilor pentru mașinile electrice, anunță Automarket.

Potrivit datelor oficiale, în luna septembrie norvegienii au înmatriculat în total 15.552 de mașini, dintre care 9.560 de mașini au fost electrice.

Astfel, mașinile electrice au avut o cotă de piață de 61.5%, cea mai mare din istoria măsurătorilor din Norvegia.
În plus, mașinile hibride de orice fel au avut o cotă de piață de 27.4%, în timp ce mașinile diesel și cu motoare pe benzină au totalizat o cotă de piață de numai 11.1%.

Principala explicație pentru cota de piață record înregistrată de mașinile electrice în luna septembrie este startul livrărilor pentru Volkswagen ID.3. Hatchback-ul electric a avut 1.989 de unități în luna septembrie și a ocupat detașat prima poziție în clasamentul pe modele, cu o cotă de piață de 12.8%. Liderul tradițional Tesla Model 3 a ocupat astfel doar locul 2 cu 1.116 unități, în timp ce podiumul este completat la mică distanță de Polestar 2 cu 937 de unități.

scroll to top