Închide

Creștere puternică a vânzărilor Carrefour în primul trimestru

Avatar
Carrefour

Foto: DailySabah.com

Timp de citire: 2 minute

Carrefour a înregistrat performanțe solide în primul trimestru din 2024. Ușoară scădere a vânzărilor în Belgia se datorează în principal creșterii excepționale a vânzărilor din martie anul trecut, o consecință a tulburărilor sociale la concurenta Delhaize, transmite RetailDetail.eu.

Mărcile private și comerțul electronic cresc

La nivel de grup, vânzările retailerului francez au crescut cu 13,5%, până la 22 de miliarde de euro. Această creștere se datorează impulsului puternic din America Latină, unde vânzările au crescut cu până la 48%. În Europa, pe de altă parte, retailerul a înregistrat o scădere ușoară a vânzărilor, din cauza inflației alimentare mai scăzute, a investițiilor de preț și a creșterii slabe a volumului.

În comunicatul său de presă, retailerul se referă la progresul în inițiative strategice cheie. De exemplu, ponderea vânzărilor mărcilor private a crescut de la 35% la 37%. Ambiția este de a ajunge la 40% până în 2026. În domeniul comerțului electronic, grupul a înregistrat o creștere a vânzărilor de 33%. Scorul net al promotorului (NPS) care măsoară satisfacția clienților a crescut cu 6 puncte. Și Eureca, hub-ul european de achiziții al Carrefour, are acum 20 de furnizori parteneri.

Fără surprize

Vânzările comparabile ale Carrefour Belgia în primul trimestru au înregistrat o scădere ușoară de 0,2% față de 2023, dar sunt cu 9,7% mai mari decât în 2022. Volumele crescute în ianuarie și februarie au confirmat un impuls comercial excelent, vânzările comparabile crescând cu 4,3%, a raportat retailerul.

Scăderea cu 7,6% a vânzărilor din martie nu este o surpriză, având în vedere creșterea excepțională de anul trecut, când vânzările au crescut cu 16,8%, odată cu izbucnirea grevelor la Delhaize, în urma anunțării planului de viitor. Carrefour a deschis patru noi magazine în primul trimestru și a înregistrat o creștere de două cifre a vânzărilor online.

scroll to top