Închide

Creștere puternica a vânzărilor Chanel pentru întregul anul 2023

Avatar
chanel, shop, new york

Fotografie de ErikaB pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Rezultatele Chanel pentru întregul an au fost determinate de o creștere puternică în toate liniile de produse, cu venituri de 19,7 miliarde de dolari, în creștere cu 16% față de 2022 pe o bază comparabilă la valută constantă și cu 14,6% pe o bază raportată, transmite Fashion United.

Leena Nair, directorul general global al Chanel, a declarat: „Rezultatele puternice pe care le anunțăm astăzi reflectă concentrarea neobosită a Chanel asupra creațiilor excepționale care inspiră. Ele subliniază investițiile susținute în construirea dezirabilității mărcii noastre, creând experiența de lux supremă pentru clienții noștri și sprijinindu-ne oamenii să crească și să se dezvolte.”

Chanel raportează o creștere pe categorii de produse și piețe

Chanel a înregistrat o creștere de două cifre a vânzărilor în fiecare divizie și înainte de 2022 în fiecare regiune.

Veniturile companiei în Europa au crescut cu 18,8% raportate și 16,4% pe o bază comparabilă, la 5.606 milioane de dolari, veniturile din Asia Pacific de 10,2 miliarde de dolari au crescut cu 17,7% raportate și 21,6% pe o bază comparabilă, în timp ce veniturile în America de 3.960 milioane de dolari  au crescut cu 2,6% raportat și 2,4% pe o bază comparabilă.

„După trei ani de creștere excepțională pentru industria noastră, acum intrăm într-un mediu mai provocator. În acest context și după un nivel record de investiții anul trecut, Chanel va continua să crească investițiile în anul următor, în marca noastră, în măiestria și savoir-fare, în creșterea continuă a experienței clienților noștri, în imobiliare sau în rețeaua noastră de buticuri și distribuție”, a declarat Philippe Blondiaux, directorul financiar global al companiei.

Chanel investește în extinderea retailului

Compania a continuat să investească în cheltuieli de capital în 2023. Acestea s-au referit în primul rând la rețeaua de distribuție cu amănuntul, inclusiv deschiderea boutique-ului din Milano, adunând moda, ceasuri și bijuterii fine pe emblematica Via Montenapoleone, redeschiderea boutique-ului emblematic în Beverly Hills și extinderea rețelei Chanel & Moi Les Ateliers, cu deschideri în Tokyo și Londra.

Chanel a semnat, de asemenea, un acord pe 20 de ani pentru un nou sediu global la Londra.

„În 2023, am crescut numărul de angajați la nivel global cu 14% la peste 36.500 de oameni, ne-am extins rețeaua de distribuție cu amănuntul la peste 600 de buticuri din întreaga lume și am investit semnificativ în cercetare, dezvoltare și în tehnologie. De asemenea, am lansat Open Innovation Function pentru a colabora cu start-up-uri, lideri de gândire și instituții academice. Suntem mândri de noile noastre obiective Net-Zero 2040 validate de SBTi, care vor sprijini transformarea continuă a afacerii noastre”, a adăugat Nair.

scroll to top