Închide

Însetați după pandemie, amatorii de șampanie fină golesc pivnițele marilor producători francezi

Avatar
Champagne bottle on ice bucket

Fotografie de energepic.com pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Marii amatori de șampanie franțuzească, scăpați, după aproape trei ani, de orice restricții legate de pandemia de Covid-19, și-au crescut apetitul într-atât de mult încât deținătorii celebrei mărci Moët au ajuns aproape de epuizarea stocurilor, notează publicația Bloomberg.

”Ni se epuizează stocurile pentru unele șampanii de top”, a declarat directorul executiv Philippe Schaus într-un interviu acordat Bloomberg Television.

Vestea bună este aceea că stocurile pentru anul viitor sunt asigurate, mai spune Schaus.

După o prăbușire inițială, de scurtă durată, la începutul pandemiei, marile nume din industria produselor de lux vorbesc din nou despre o frenezie a cheltuielilor, pe măsură ce consumatorii își regăsesc pofta de consum, pe baza unor sume economisite în perioadele de restricții.

Compania LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, care operează numeroase mărci de lux, a reușit să depășească estimările analiștilor cu privire la vânzări și profit în cazul a patru dintre cele cinci divizii principale ale sale.

Viitorul este, însă, marcat de unele incertitudini: deși până acum clienții înstăriți ai mărcilor de lux păreau încă dispuși să cheltuiască sume importante pe bunuri scumpe, evoluțiile marilor economii mondiale ar putea schimba tendințele.

Inflația este un element central al acestor incertitudini, a declarat Schaus în cadrul interviului amintit. De pildă, o creștere a costurilor materiilor prime ar putea obliga compania să transfere aceste scumpiri în prețul produselor finale, acestea putându-se scumpi chiar și cu peste 10%, a adăugat el.

scroll to top