Închide

Criza energetică văzută de la Copenhaga: băncile daneze au demarat Operațiunea ”Păturica”

Avatar
ceiling, close up, blanket

Fotografie de Efraimstochter pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Băncile daneze s-au conformat îndemnului autorităților centrale de la Copenhaga care încurajează companiile private să limiteze temperatura din birouri la cel mult 19 grade Celsius pe timpul sezonului rece, așa încât acum au început să distribuie pături angajaților pentru a-i ajuta să facă față mai ușor temperaturilor mai scăzute din birouri, scrie Bloomberg.

Danemarca a decis să limiteze temperatura din birourile aflate în clădirile guvernamentale la 19 grade Celsius, în mod obligatoriu, încurajând companiile private să urmeze exemplul, totul pe fondul îngrijorărilor că criza energetică europeană va putea provoca întreruperi în furnizarea energiei electrice, în anumite situații limită.

Aproape toate băncile mari din Danemarca s-au conformat acestui îndemn și au scăzut temperaturile din birouri în consecință, potrivit unui sondaj realizat de publicația daneză de business FinansWatch.

La Arbejdernes Landsbank, a șasea bancă din sistemul financiar-bancar danez, celor 1.800 de angajați le-au fost înmânate pături pe care să le folosească în cazul în care li se face frig, potrivit lui Peter Froulund, purtătorul de cuvânt al băncii. Spar Nord Bank, a cincea bancă daneză ca mărime, pune la dispoziția celor 1.600 de angajați ai săi pături, jachete și cămăși pe care le-a distribuit deja în sucursalele sale de pe teritoriul țării.

”Acestea sunt articole pe care le distribuim în mod normal clienților, dar angajații noștri le pot folosi și ei acum, dacă doresc”, a spus Neel Rosenberg, purtătorul de cuvânt al Spar Nord Bank.

scroll to top