Închide

Criză în industria cărnii de porc: unul dintre liderii mondiali închide filiale și dă oameni afară

Avatar
pigs, hogs, animals

Fotografie de MemoryCatcher pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Compania Danish Crown, unul dintre cei mai mari producători și comercianți de carne de porc din lume, va închide o parte dintre birourile pe care le operează și va disponibiliza personal, nu numa pe piața-mamă, Danemarca, ci și peste hotare, din cauza dificultăților cu care se confruntă sectorul cărnii de porc din Uniunea Europeană, anunță Bloomberg.

Refacerea efectivelor de porci din China și creșterea inflației din Europa au redus cererea de carne de porc, potrivit unui comunicat al companiei, dat publicității luni.

Situația de față obligă compania să treacă la reduceri importante de costuri, întrucât cererea robustă și prețurile istoric ridicate din urmă cu mai puțin de doi ani au făcut astăzi loc reticenței consumatorilor și scăderii accentuate a exporturilor.

”Sunt schimbări drastice care s-au produs într-un interval de timp foarte scurt. Totul a fost dat peste cap, așa încât am fost nevoiți să ne regândim întregul model de business și modul de lucru, pentru a ne putea atinge obiectivele”, a declarat directorul executiv al grupului, Jais Valeur.

Compania își propune să reducă cheltuielile anuale cu 400 de milioane de coroane daneze (aproape 54 de milioane de euro). Ca atare, unele filiale din afara Danemarcei vor fi închise sau comasate în următoarele șase luni. În acest proces, vor fi desființate 150 de posturi, dintre care aproximativ 100 de posturi sunt localizate în Danemarca.

Uniunea Europeană este cel mai mare exportator de carne de porc din lume, iar Danish Crown se află în fruntea clasamentului companiilor europene de profil. Dată fiind importanța sa pe piața globală, tonul pesimist al companiei daneze este de așteptat să reverbereze la nivelul întregii industrii.

Fondurile speculative au semnalizat recent începutul unui declin și la bursa de mărfuri de la Chicago pentru prima dată din 2019 încoace, iar prețurile la porc în viu au scăzut și în China, cel mai mare producător din lume.

Recent, Danish Crown anunțase că va închide o fabrică de procesare a cărnii de porc din Germania, în condițiile în care efectivele de porcine din Germania se află pe o tendință descrescătoare în ultimul timp.

scroll to top