Închide

Cu 8.300 de angajați, Electrica a plătit contribuții de peste 1 miliard de lei la buget

Avatar

Foto: facebook Electrica

Timp de citire: 2 minute

Grupul Electrica a publicat cel de-al patrulea Raport de sustenabilitate, aferent activității din anul 2019, întărindu-și angajamentul față de comunitate, investitori și piața locală. Raportul prezintă rezultatele non-financiare obținute de Grup în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019.

“Ne bucurăm să punem la dispoziția părților interesate, pentru al patrulea an la rând, Raportul de sustenabilitate al Grupului, care arată în mod transparent impactul companiei noastre în economie, mediu și societate. Și pentru că sustenabilitatea este principiul de bază al modelului nostru de business, ne-am concentrat eforturile ca, pe lângă excelența în afaceri și responsabilitatea față de cei 3,8 milioane de utilizatori ai noștri, să avem o implicare activă în viața comunităților în care ne desfășurăm activitatea și din care ne place să credem că suntem parte integrantă”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica.

Unul dintre pilonii economiei românești, Electrica a plătit, în anul 2019, contribuții în valoare de 1,098 miliarde de lei la bugetele de stat și locale.

“Electrica este unul dintre cele mai puternice branduri românești, un partener responsabil – cu peste 3,8 milioane de utilizatori, unul dintre cei mai importanți angajatori – cu 8300 de salariați, o companie responsabilă față de comunitățile în care își desfășoară activitatea și un investitor de top în infrastructura energetică a României”, se arată în raport.

Grupul Electrica a lansat în 2019 o nouă strategie adaptată schimbărilor și noilor paradigme ale pieței de energie și care plasează sustenabilitatea în centrul conceptului de afaceri. Protejarea biodiversității și diminuarea efectelor dăunătoare ale activităților sau activelor sale asupra acesteia reprezintă o prioritate.

“Electrica a realizat anul trecut investiții în valoare de 3 milioane lei în domeniul protejării biodiversității și de 11,68 milioane lei în domeniul protecției mediului. În anul 2019, din totalul de 375,16 tone de deșeuri periculoase generate la nivel de Grup, 48% au fost valorificate și reciclate, 42% sunt depozitate temporar în vederea valorificării sau eliminării pe parcursul următorului an, aproximativ 8% sunt depozitate definitiv în condiții de siguranță, în timp ce mai puțin de 2% din deșeuri au fost eliminate prin incinerare”, scrie raportul Electrica.

Pe parcursul anului 2019, Grupul a continuat să se implice activ în comunitate și a susținut financiar cauze sociale prin intermediul unor organizații non-guvernamentale de prestigiu din România. Electrica a investit, în total, peste 540.000 euro prin programe responsabilitate socială, de aproape două ori mai mult decât în anul precedent.

Grupul Electrica este lider în topul principalilor angajatori din domeniul energiei, cu o echipă de 8.300 de salariați, numărul acestora crescând cu 4% raportat la anul 2018.

“Menținerea unui echilibru de gen în structura personalului este un deziderat al companiei, însă această pondere este infuențată și de profilul activităților Grupului. În anul 2019, angajații cu funcții de execuție, reprezentând un procent de 90% din totalul salariaților Grupului, erau reprezentați în procent de 23% de femei și 77% de bărbați. Un procent mai important de femei se regăsește în structurile de conducere, respectiv 35% din totalul angajaților încadrați pe aceste funcții”, menționează compania.

Grupul a făcut, totodată, progrese semnificative privind diminuarea consumului de energie, prin modernizarea instalațiilor gestionate, promovarea rețelelor electrice inteligente și a soluțiilor eficiente energetic, precum și încurajarea producției de energie din surse regenerabile. În 2019, Electrica a reușit să își respecte planul ambițios de investiții, cu rezultate evidente în ceea ce privește performanța rețelei.

scroll to top