Închide

OMV Petrom și-a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu 22% în perioada 2010-2019

Avatar
Petrom City Bucuresti

Petrom City, București. Foto: Cristian Chiriță, wikipedia.

Timp de citire: 2 minute

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2019. Raportul detaliază obiectivele și realizările stabilite în Strategia de Sustenabilitate a companiei pentru perioada 2019-2025, și a fost pregătit în conformitate cu standardul Inițiativei Globale de Raportare (GRI), cel mai cunoscut standard internațional de raportare pentru sustenabilitate, potrivit unui comunicat al companiei.

Acesta completează Raportul Anual pentru 2019 și prezintă informațiile non-financiare ale companiei, în următoarele zone principale ale strategiei de sustenabilitate: sănătate, securitate și mediu (HSSE); managementul eficient al carbonului; principii de afaceri și responsabilitate socială; inovație și angajați.

Raportul arată că investițiile în scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră au avut ca rezultat o reducere cu 22% a acestora față de nivelul de referință din 2010. Anul trecut, îmbunătățirea amprentei de mediu a companiei s-a realizat prin finalizarea unor proiecte mari, precum unitatea Poli-combustibili de la rafinăria Petrobrazi și hub-ul de gaze de la Hurezani din Zona de Producție Oltenia. Investițiile totale în aceste proiecte s-au ridicat la 115 milioane de euro.

În 2019, cantitatea totală  de apă extrasă a scăzut cu 55% față de 2010 și 53% din totalul deșeurilor generate a fost reciclat. Unul dintre proiectele implementate anul trecut a fost modernizarea stației de apă de la Săcuieni, care în prezent asigură un flux de apă cu comandă total automată, pentru a preveni pierderile.

Societatea și-a continuat eforturile de a-și minimiza impactul asupra mediului, cu investiții totale de peste 214 milioane de euro pentru mediu, mai notează raportul.

În privința impactului social al companiei, OMV Petrom notează că societatea angajează în mod direct peste 12.000 de oameni și indirect generează alte zeci de mii de locuri de muncă. Anul trecut au fost organizate peste 270.000 de ore de instruire.

În 2019, OMV Petrom a investit 13,5 milioane de euro în proiecte pentru comunități, cel mai mare proiect fiind sprijinul pentru construirea primului spital de oncologie pediatrică din București. De asemenea, compania a contribuit la plantarea a 72.500 de copaci și a dezvoltat programe comunitare și investiții sociale în peste 350 de comunități locale în România prin platforma ”Țara lui Andrei”.

Un alt proiect important început în 2019 este ”România Eficientă”, care sprijină inițiative din domeniul eficienței energetice, având la bază premisa că educația și gestionarea energetică eficientă pot contribui la protejarea mediului și la reducerea costurilor.

”Lumea trece printr-o criză fără precedent ce a apărut într-un moment de transformare profundă pentru sectorul energetic. În contextul dezbaterilor pe tema schimbărilor climatice şi al Pactului Verde European, noi, la OMV Petrom, avem ca ţintă să devenim parte a soluţiei pentru tranziţia energetică. Şi facem acest lucru prin a ne îndeplini misiunea de furnizare a energiei pentru România, de o manieră mai curată şi sustenabilă. Prin investiţiile noastre, am redus emisiile din operaţiunile noastre cu 22% în 2019, faţă de 2010. Raportul nostru de Sustenabilitate ne arată progresul făcut pentru a ne atinge ţintele pentru 2025 în timp ce furnizăm energia de care toţi avem nevoie”,

spune Christina Verchere, CEO OMV Petrom, cu ocazia lansării Raportului.

scroll to top