Închide

Cu ochii pe negocierile SUA-China, bursele europene primesc o gură de oxigen

Avatar
Burse Verde Crud

Foto: 123rf.com

Timp de citire: < 1 minut

Pieţele bursiere europene au încheiat tranzacţiile de luni în creştere, susţinute de evoluţia pozitivă a acţiunilor companiilor de călătorii, în timp ce investitorii urmăresc discuţiile cu mize mari care vor avea loc între SUA şi China în următoarele zile, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,7%, aproape toate sectoarele şi bursele majore fiind în teritoriu pozitiv.

Acţiunile companiilor de călătorii şi agrement au avansat cel mai mult, cu, 1,7%, în timp ce titlurile companiilor media au scăzut cu 0,2%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 0,67%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,63%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,89%. La Milano, indicele FTSE MIB a urcat cu 1,43%, iat IBEX 35, al bursei din Milano, a avansat cu 0,95%.

Majoritatea pieţelor din Asia-Pacific au inversat câştigurile peste noapte, pentru a tranzacţiona în scădere, deoarece investitorii au luat în considerare publicarea datelor economice înainte de prima întâlnire în persoană a preşedintelui american Joe Biden şi a preşedintelui Chinei Xi Jinping în aproximativ un an.

Investitorii globali au analizat, de asemenea, decizia agenţiei de rating Moody’s Investors Service de vinerea trecută de a-şi reduce perspectiva de rating asupra guvernului SUA de la stabilă la negativă, indicând riscuri în creştere pentru puterea fiscală a naţiunii. Acţiunile din SUA au avut o evoluţie mixtă după această măsură.

scroll to top