Închide

Cum descrie presa austriacă noul Jogger: “Ce poate face Dacia pentru șapte pasageri?”

Avatar
Dacia Jogger

Foto: DACIA/motor.at

Timp de citire: 2 minute

Odată cu apariția Jogger, producătorul român Dacia aduce pe piață o mașină de familie spațioasă. Care vine și într-o versiune hibridă. Jogger-ul nu poate fi clasificat corespunzător, iar Dacia recunoaște și asta. Într-un fel, este un break, un monovolum dar poate fi, de asemenea, și un SUV, scrie portalul auto austriac motor.at.

Dacia descrie pur și simplu noul model Jogger ca pe o mașină de familie sau ca fiind cea mai ieftină mașină cu 7 locuri din segmentul C.

Actualul Jogger înlocuiește monovolumul Lodgy și Logan. Din punct de vedere tehnic, Jogger este legat de Sandero, dar are un ampatament mai lung de 2897 mm și se întinde pe o lungime de 4547 mm. Astfel, Dacia creează al treilea rând de locuri pentru atuul un automobil nou,  care va fi disponibil opțional. 

Austriecii, impresionați de noul Jogger

Austriecii au avut deja ocazia să inspecteze mașina mai atent și să se așeze pe locurile din spate. Prima impresie: o cantitate uimitoare de spațiu în al treilea rând și asta nu doar pentru copii! Intrarea în spate funcționează, de asemenea, fără prea multe contorsiuni. Ferestrele laterale rabatabile sunt la fel de plăcute atunci când stai în spate.

Desigur, în configurația cu 3 rânduri nu mai rămâne mult spațiu portbagaj (așa cum este de fapt cazul tuturor mașinilor cu trei rânduri de scaune). În funcție de configurația scaunului, se pot încărca între 160 și 1819 litri.

Șinele de deasupra mașinii, care pot fi fixate în două poziții, sunt practice pentru orice lucru care nu se potrivește în portbagaj. La exterior, modelul arată destul de plăcut, partea din față cu farurile în formă de Y fiind tipică pentru noile Dacia și este deja cunoscută din noul Sandero. Luminile din spate în format portret amintesc de autovehiculele Volvo (dar ar exista comparații și mai puțin măgulitoare).

Plăcut la exterior, confortabil în interior

În interior, Jogger preia o mulțime din elementele de design al habitaclului Sandero. Desigur, există o mulțime de plastic, dar bara acoperită cu materiale textile care se întinde pe întreaga lățime a habitaclului creează o atmosferă prietenoasă.

Sandero preia și construcția sistemelor de infotainment. De la sistemul de control media, care este destinat integrării unui smartphone (inclusiv un suport practic), până la afișajul media cu monitor de 8 inch și sistemul media navigation integrat.

Deocamdată, Dacia va oferi Jogger doar cu un singur motor – un motor pe benzină de 1,0 litri cu 110 CP, sau pe GPL pentru unele piețe. Dar un motor hibrid va extinde gama la începutul anului 2023. Unitatea produsă în corporația Renault combină un motor pe benzină de 1,6 litri cu două motoare electrice (putere 140 CP), iar motorul stochează electricitatea într-o baterie de 1,2 kWh.

De altfel, Dacia a calculat că 80% din deplasările în oraș vor fi electrice. Modelul Dacia Jogger cu motor TCe110 va fi disponibil din februarie 2022, dar încă nu există încă prețuri, conchid jurnaliștii de la motor.at.

scroll to top