Închide

Cum salvează Rusia morala creștină de păcatele Occidentului? ”Profu’ de sex”, interzis în Kazahstan

Avatar
sleep, bed, sheets

Fotografie de Foundry pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Autoritățile din Kazahstan i-au impus cetățeanului rus Aleksandr Kirillov interdicția de a intra pe teritoriul țării, în urma protestelor internauților kazahi împotriva planurilor auto-intitulatului ”antrenor de sex” de a oferi ”cursuri de seducere a fetelor kazahe”, chiar în capitala țării, la Almaty. Rusul nu va putea intra în Kazahstan vreme de un an, potrivit deciziei autorităților de la Almaty, scrie versiunea online a postului Radio Europa Liberă.

Decizia a fost luată pe 16 noiembrie, la presiunea și din cauza protestelor online ale cetățenilor kazahi.

Kirillov, care se prezintă drept ”antrenor de sex”, sub pseudonimul ”Alex Lesley”, și-a promovat intens în ultima perioadă, pe internet, sesiunea de antrenament sexual programată în capitala kazahă și adaptată nevoilor specifice ale kazahilor. Nu sunt publice amănunte despre numărul persoanelor care s-au înscris la ”antrenamentul” său.

În urmă cu 4 ani, Kirillov a fost în centrul unui scandal internațional, după ce el și asociata sa, Anastasia Vașukevici, o escortă bielorusă care, de asemenea, se auto-intitulează ”antrenoare de sex”, cunoscută și sub numele de Nastya Rybka, au fost arestați în stațiunea thailandeză Pattaya în timpul unui curs de relații sexuale. Ei și-au petrecut aproximativ nouă luni într-o închisoare, fiind acuzați că au solicitat servicii sexuale. În 2019, au fost eliberați și deportați.

Cu câteva luni înainte de arestarea din Thailanda, Vașukevici s-a aflat în centrul unui alt scandal geopolitic când principalul opozant al regimului de la Kremlin, Alexei Navalnîi, a publicat o anchetă bazată, în mare parte, pe fotografii și videoclipuri pe care le postase ea anterior pe rețelele de socializare.

Fotografiile și videoclipurile o prezentau la bordul unui iaht, împreună cu oligarhul rus Oleg Deripaska, fondator al gigantului industriei mondiale de aluminiu Rusal și apropiat al Kremlinului, și cu Serghei Prikhodko, vicepremier rus la acea vreme și fost consilier de politică externă al președintelui Vladimir Putin timp de mai mulți ani.

Vașukevici susținea că deține înregistrări ale lui Deripaska în care se demonstrează influența rusească în timpul alegerilor prezidențiale din 2016 din Statele Unite, în urma cărora Donald Trump a ajuns la Casa Albă. Ea mai adăuga că, deși are acele înregistrări, nu le-a făcut publice niciodată și, mai mult, a sugerat în comentariile ulterioare că nici nu va face acest lucru.

Deripaska se află pe lista persoanelor sancționate de Statele Unite, în contextul invadării Ucrainei de către Rusia. În luna septembrie, procurorii americani l-a acuzat pe Deripaska de încălcarea regimului de sancțiuni.

Departamentul de Justiție al SUA a anunțat că Deripaska a încălcat sancțiunile prin utilizarea sistemului financiar american pentru a-și păstra trei proprietăți de lux și prin angajarea unei femei care a cumpărat un studio de muzică din California în numele său. Procurorii au mai spus că Deripaska a încălcat sancțiunile și prin aceea că i-a înlesnit partenerei sale, Ekaterina Voronina, două călătorii din Rusia în Statele Unite, pentru a da naștere celor doi copii ai cuplului pe teritoriul SUA.

Fostul consilier al lui Putin, Serghei Prikhodko, a murit în ianuarie anul trecut, la vârsta de 64 de ani, din cauza unei afecțiuni nespecificate.

scroll to top