Închide

Cum vrea Apple să câștige și mai mulți bani din iPhone-uri

Avatar
mobile, iphone, apple

Fotografie de cicwdn pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

După cum află din ce în ce mai mulți comercianți cu amănuntul, abonamentele lunare sunt mai profitabile decât vânzarea unui articol o singură dată. Prin urmare, Apple dezvoltă un abonament pentru iPhone, potrivit RetailDetail.eu.

Un abonament la un iPhone: aceasta este cea mai recentă inovație la care lucrează Apple. Succesul serviciilor de streaming și al altor formule de abonament, în care consumatorii plătesc lunar pentru un serviciu, în loc să cumpere un produs o singură dată, l-a afectat și pe gigantul tehnologic din California. Compania a lansat anterior Apple One ca „rundle” („recurring revenue bundle”): un abonament pentru toate serviciile digitale, de la iCloud la TV+, la un preț lunar accesibil.

Până la sfârșitul acestui an, un astfel de abonament poate fi disponibil și pentru hardware (în special, iPhone). Cum poate Apple să crească vânzările produsului său vedetă, care reprezintă deja mai mult de jumătate din toate vânzările? Făcând dispozitivele scumpe accesibile pentru mai mulți oameni și garantând că utilizatorii își înlocuiesc întotdeauna vechiul dispozitiv cu cel mai recent model.

Compania nu dorește (încă) să confirme știrile și nu este încă 100 % sigură că serviciul va ajunge cu adevărat în faza de lansare, dar investitorii reacționează deja foarte entuziasmat la zvon. Sistemul „rundle” este necesar în lumea bunurilor de larg consum, deoarece oferă companiilor venituri lunare garantate și creează o loialitate foarte fidelă a clienților. La fel ca în cazul închirierii auto, anularea abonamentului înseamnă pierderea dispozitivului.

Analistul Toni Sacconaghi a sugerat deja o astfel de formulă de abonament încă din 2016: a crezut că iPhone-ul este un chilipir în comparație cu cafeaua Starbucks sau cu un abonament New York Times. „Prețul iPhone-ului este o afacere relativă în comparație cu alte servicii pe care consumatorii sunt dispuși să le plătească.” Companiile cu un „rundle” tind, de asemenea, să aibă evaluări la bursă mai mari decât companiile fără, a analizat profesorul NYU Scott Galloway.

scroll to top