Închide

Dacă nu vă mai place mielul românesc, puteți cumpăra carne de miel și organe din Australia

Avatar
abstract, animal, beef

Fotografie de Shutterbug75 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Deși în această perioadă ciobanii se întreg în oferte la carne de miel, unele magazine preferă să importe materia primă pentru preparatele tradiționale de Paște. Este vorba despre organe de miel din Australia, care se vând la aproape 28 de lei per kilogram.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a dezvăluit într-o postare făcută pe pagina proprie de Facebook că a descoperit în mai multe magazine românești produse pentru preparat tradiționale de Paște aduse din Australia. Totul, într-o perioadă în care crescătorii de oi ”se întrec” în oferte pentru cumpărători.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a sesizat în mediul online că a observat ”un fenomen destul de interesant pe piața din țara noastră”. Într-un magazin din România, reprezentanții Asociației au descoperit organe de miel din Australia, care se vând la aproape 28 de lei per kilogram.

„România exportă miei și importă organe de miel din Australia!”,

a transmis Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România pe pagina sa de Facebook.

Reacțiile au venit rapid și de la consumatorii care se declară nemulțumiți.

„Păi da, noi exportăm marfă de calitate bună și importăm de mâna a doua. Am auzit că roșiile din supermarket pe care scrie «Import Italia» de fapt sunt din Turcia via Italia. Ne păcălesc să cumpărăm marfa plină de pesticide din Turcia. Așa o fi și cu lămâile și alte legume și fructe. Bine că evit supermarketurile pentru așa ceva!”,

a comentat un consumator, conform Antena 3.

”Săptămâna trecută era 6,49 lei/kg, același produs, în același magazin”,

a arătat alt internaut.

Într-o altă postare, Asociația a atras atenția asupra unei oferte pentru miel sau ied de Paște pentru care prețul este de 50 de lei kilogram. Cel mai probabil prețul este pentru carnea carcasă.

„Ai nevoie de un miel sau un ied pentru Paște? Lasă-ne o comandă. Prețul este de 50 de lei pe kilogram/Cum vi se pare oferta?”,

a transmis Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, pe Facebook.

scroll to top