Închide

Toleranță zero față de furt sau absurditate? 19 ani angajat la supermarket, trimis acasă pentru o pungă nemarcată în casă

Avatar
two fruits

Fotografie de Sophia Marston pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Un angajat care lucra de 19 ani în acelaşi supermarket din Marea Britanie a fost concediat după ce a luat o pungă pentru acasă fără să o plătească la sfârșitul turei de noapte. Bărbatul a selectat opțiunea „zero pungi folosite” de la casieria self în timp ce își împacheta cumpărăturile la sfârșitul turei de noapte.

Ulterior, el a fost târât în fața șefilor care l-au concediat după ce au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere ale incidentului și au decis că supermarketul nu mai poate avea încredere în el, relatează Daily Mail, citat de B1 TV.

Acesta a lucrat în Marea Britanie timp de aproape 20 de ani, ca muncitor în schimbul de noapte la magazinul din estul Londrei din iunie 2003 până când a fost concediat în octombrie 2022 pentru comportament necorespunzător.

Cum a motivat bărbatul gestul?

Cererea sa de concediere abuzivă a fost respinsă de un judecător, care a declarat că este „foarte greu de contestat” decizia de concediere după furtul pungilor care sunt vândute clienților cu 30 sau 65 de penny.

În timpul unei vacanțe din august 2022, el a făcut câteva cumpărături personale dimineața devreme, după ce a lucrat o tură de noapte. El a cumpărat alimente, perne și lenjerie de pat în valoare de 30 de lire sterline, însă, potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere, bărbatul nu a plătit pentru „multiplele pungi reutilizabile” pe care le-a luat pentru a-și pune cumpărăturile.

El ştia faptul că supermarketul avea o abordare de „toleranță zero” față de furt, dar a insistat că era „obosit” și „nu era conștient de ceea ce făcea” când le-a luat fără să le plătească.

În septembrie 2022, a participat la o ședință, unde i s-a prezentat înregistrarea de pe camere, iar după o lună, a fost concediat.

În caz, bărbatul a făcut apel împotriva deciziei, dar a fost respins.

scroll to top