Dacia susține două licee tehnologice cu clase de învăţământ profesional dual
Două licee tehnologice din judeţul Argeş oferă, în acest an, 86 de locuri în clase de învăţământ profesional dual, susţinute de Dacia. Potrivit unui comunicat de presă. cele două instituţii de învăţământ partenere sunt Liceul Tehnologic Construcţii Maşini din Mioveni şi Liceul Tehnologic Astra din Piteşti.
“Absolvenții claselor a VIII–a din județul Argeș, care sunt pasionați de auto, pot opta pentru forma de învățământ profesional dual. Dacia le oferă șansa de a se înscrie în clasele organizate în două licee cu care compania dezvoltă parteneriate de durată : Liceul Tehnologic Construcții Mașini Mioveni și Liceul Tehnologic Astra. Astfel, pentru anul școlar 2020 – 2021, sunt disponibile 86 de locuri pentru înscriere în clasele susținute de Dacia. Elevii care au vocație în domeniul auto și sunt interesați de o meserie tehnică se pot înscrie în perioada 29 iunie – 3 iulie la unul dintre cele două licee”, se arată în comunicat.
În cadrul liceului din Mioveni, elevii pot obţine calificarea de sudori (10 locuri), mecanic echipamente hidraulice şi pneumatice (10 locuri) şi electromecanic maşini şi instalaţii (10 locuri).
La liceul din Piteşti, elevii pot opta pentru calificările de electronist aparate şi echipamente (6 locuri), operator comandă numerică (20 de locuri), frezor (10 locuri), rectificator (10 locuri) şi strungar (10 locuri).
“Timp de trei ani, elevii vor dobândi cunoştinţe tehnice şi vor lua contact cu mediul industrial, alături de specialişti din uzinele Dacia de la Mioveni. În plus, beneficiază de: bursă lunară în valoare de 400 de lei, cinci burse suplimentare, de 200 de lei, pentru cei care obţin rezultate bune la învăţătură, transport la şi de la locul de muncă, asigurarea unei mese pe zi la locul de practică, material didactic necesar, echipament de protecţie şi de lucru, examinări de medicină a muncii, asigurare de răspundere civilă în cazul unor eventuale accidente”, se precizează în comunicat.
În prezent, peste 200 de elevi ai celor două licee partenere îşi dezvoltă competenţele, pun în practică teoria învăţată la şcoală şi deprind lucrul în echipă sub îndrumarea specialiştilor din cadrul Uzinei Mecanice şi Şasiuri, Uzinei Vehicule şi Direcţiei Matriţe.