Închide

Încă un scor prost la testele de siguranță pentru un nou model Dacia lansat pe piață

Avatar
Jogger Outdoor

Foto: Privat, motor.at

Timp de citire: 2 minute

Celebra revistă revistă britanică Top Gear a prezentat recent rezultatele testelor de impact Euro NCAP pentru Dacia Jogger, iar scorul este unul foarte slab. În cele mai recente teste de impact Euro NCAP, nota Dacia Jogger a fost scăzută din cauza lipsei sistemelor de asistență în materie de siguranță, cum ar fi frânarea cu recunoaștere a pietonilor. În urma cu câteva luni, presa auto austriacă a adus elogii modelului Jogger prezentat de Dacia.

Deși rezultatele generale la testele de impact pentru pasagerii adulți și copii au fost mai bune, sistemul de punctaj NCAP confirmă că Jogger primește doar o singură stea.

Punctajul său se bazează în mare parte pe cel al vechiului Sandero Stepway, deoarece mașinile au o platformă comună, Euro NCAP efectuând o serie de teste pentru a verifica dacă rezultatele pot fi preluate.

Stepway a obținut de fapt două stele anul trecut, dar Jogger “folosește marja mică pe care o avea Sandero” pentru a obține acest calificativ, din cauza faptului că nu există un avertizor de centură de siguranță la ultimul rând de scaune al versiunii cu șapte locuri.

Dacia înregistrează o serie de scoruri nu foarte bune, cu Spring și Logan MCV obținând în 2021 calificative de una și, respectiv, două stele. Duster a obținut trei stele atunci când a fost testat în 2017, dar testele Euro NCAP au devenit mai stricte în cei cinci ani de atunci.

“Siguranța a evoluat, iar cei mai mari pași înainte se fac acum prin utilizarea tehnologiei de vârf pentru a preveni producerea accidentelor”, a declarat Michiel van Ratingen, secretarul general al Euro NCAP, atunci când ratingul Stepway a fost confirmat anul trecut.

În mod clar, Dacia și-a găsit piața și se ține de ea, dar un rating de două stele arată puțină ambiție, chiar și pentru un produs low-cost, sunt de părere jurnaliștii Top Gear, citați de dcnews.ro.

Ar putea fi mai rău, totuși. La sfârșitul anului 2021, Renault Zoe a primit un rating de zero stele după ce a fost testat din nou pentru noile reglementări.

scroll to top