Închide

Danone dublează furnizarea de lapte praf pentru bebeluși către SUA, pe fondul penuriei existente

Avatar
people, mother, woman

Fotografie de StockSnap pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Danone SA a dublat transporturile către Statele Unite ale laptelui praf pentru bebeluși Neocate, pentru sugari alergici la laptele de vacă, a declarat miercuri un director executiv pentru Reuters, sperând să contribuie la stoparea penuriei naționale de lapte praf.

Producătorul de top Abbott Laboratories a rechemat în februarie zeci de tipuri de produse Similac, Alimentum și EleCare, creând una dintre cele mai urgente lipsuri de alimente din istoria recentă pentru familiile din SUA.

„Ne-am mărit oferta pentru Neocate peste tot… rechemarea Abbott a afectat 38 de piețe – nu este doar SUA”, a declarat Magdalena Broseta, vicepreședinte al Danone, consilier general pentru nutriție specializată. „Fabrica noastră din Europa deservește mai multe piețe (…).”

Compania franceză a refuzat să spună câte cutii sau tone de produs exportă.

Danone este al doilea cel mai mare producător de lapte praf pentru bebeluși din lume după Nestle, dar un jucător relativ mic în Statele Unite, cu mai puțin de 5% din cota de piață.

Întrebat dacă Danone va aduce în țară formula sa emblematică Aptamil, Broseta a spus că compania a discutat o serie de opțiuni cu autoritățile americane, adăugând că este mai ușor să crească importurile de produse care erau deja disponibile în țară decât să introducă altele noi. .

„Accentul lor este să încerce să deblocheze orice situație logistică cu care s-ar putea confrunta alți jucători”, a adăugat ea. „Este un pic devreme pentru a spune ce anume ar implica asta.”

Broseta a spus că Danone produce mai mult lapte praf pentru bebeluși la fabrica sa din Liverpool, Marea Britanie și nu redirecționează produsul din altă parte.

„Vom continua să deservim geografiile noastre existente la nivelul cererii respective”, a spus ea.

Marți, lanțul de farmacii britanic Superdrug a declarat pentru Reuters că Danone i-a asigurat în aprilie că aprovizionarea nu va fi întreruptă.

Reuters a raportat săptămâna trecută în exclusivitate că Danone a intensificat transporturile de formule pentru sugari din Europa, invocând date vamale din SUA și o analiză a datelor privind mărfurile oceanice de către compania de consultanță în transport maritim Ocean Audit pentru Reuters.

scroll to top