Închide

De ce sunt capabili grecii | Băutura neconsumată la mese, amestecată într-un butoi și vândută ca shot-uri

Avatar
tequila, shots, liquor

Fotografie de pascualraygoza pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Unele baruri de pe insula Corfu, una dintre cele mai populare destinații turistice din Grecia, au pus deoparte băuturile pe care clienții nu le-au terminat și le-au revândut altor vizitatori ca „shot”-uri, relatează Insider.

Autoritățile elene au descoperit practica în timpul unei operațiuni a Fiscului de identificare a localurilor care practică evaziunea fiscală, agenții fiind însoțiți de poliție în timpul mai multor razii desfășurate la baruri și restaurante pe 30 august și 1 septembrie, potrivit CNN Grecia.

La acțiune au participat și agenți vamali pentru a verifica dacă băuturi netimbrate au fost introduse în țară și sunt vândute în localurile de pe insulă.

Fiscul grec a luat la țintă localurile din jurul popularei stațiuni Kavos din sudul Corfu, descoperind că zeci de mii de bonuri fiscale nu au fost emise pentru comenzile aferente, precum și practica legată de refolosirea băuturilor rămase neterminate.

„În mod tipic sunt cazuri de baruri la care agenții fiscali au constatat că se adună ce a mai rămas în paharele clienților, le toarnă într-un butoi, iar apoi le servesc turiștilor ca shot-uri”,

explică Athena News Agency.

Fiscul a dispus închiderea localurilor respective pentru 48 de ore și le-a amendat, anunțând totodată că vor contiuna controalele.

Kavos este renumită ca o stațiune „de petrecere”, fiind una dintre destinațiile favorite ale britanicilor care aleg să își facă vacanța de vară în Grecia. Numele stațiunii apare ocazional în presa tabloidă britanică din cauza scandalurilor făcute de turiști din Regat aici sau a imaginilor dezoltante cu ei în stare avansată de ebrietate.

Incidentul are loc în contextul în care Grecia, la fel ca majoritatea țărilor mediteraneene, se bucură de un număr record de turiști anul acesta. La începutul acestei luni autoritățile din Atena au anunțat că vor limita numărul maxim de vizitatori care pot urca zilnic la faimoasa Acropolă a capitalei elene, măsura fiind luată pentru a proteja monumentul istoric de afluxul de turiști.

Numărul de turiști străini care au sosit în Grecia s-a dublat încă de anul trecut, odată cu ridicarea restricțiilor anti-Covid, însă acum autoritățile la Atena sunt îngrijorate de impactul pe care îl vor avea incendiile de vegetație devastatoare și inundațiile fără precedent asupra sectorului său turistic.

scroll to top