Închide

1 din 3 europeni, flexitarian. Delhaize vrea să-și dubleze alimentele pe bază de plante

Avatar
Delhaize Mega Image

Foto: Shutterstock.com

Timp de citire: < 1 minut

Până în 2025, Delhaize vrea să-și dubleze oferta de înlocuitori de carne și lactate pe bază de plante, de la aproximativ 400 la 800 de produse. „Ne așteptăm la o schimbare masivă către alimentele pe bază de plante”, spune retailerul.

Astăzi, Delhaize vinde aproximativ 400 de produse de carne vegetală și înlocuitori de lactate. Acest număr ar trebui să se dubleze până în 2025. Retailerul alimentar vrea să înceapă o revoluție în mintea clienților săi chiar acum și se așteaptă la o mulțime de inovații în următorii ani, potrivit RetailDetail.eu.

„Mărind gama și făcând-o mai vizibilă în magazine, dorim să facem pasul către acea gamă mai accesibil, pentru că suntem conștienți de faptul că pot exista încă unele bariere. Oamenii nu sunt întotdeauna familiarizați cu gustul și textura. Sau cred greșit că este foarte scump”, spune purtătorul de cuvânt Delhaize, Roel Dekelver.

În acest fel, Delhaize ajută, de asemenea, să susțină Green Deal (Pactul Verde) privind schimbarea proteinelor.

„Guvernul vrea să convingă consumatorii să obțină 60% din proteinele lor din produse vegetale până în 2030. Ne-am dori să contribuim la acest lucru și, de aceea, punem pe baza de plante pe lista priorităților noastre”, spune retailerul.

30% dintre europeni se declară deja flexitarieni: doresc să pregătească mai multe mese pe bază de plante și să-și reducă aportul de proteine ​​animale.

scroll to top