Închide

Deutsche Bank: Credit Suisse se confruntă cu un deficit de capital de 4,1 miliarde de dolari

Avatar
flag, banner, switzerland

Fotografie de Hans pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Credit Suisse Group se confruntă cu un decalaj de capital de cel puțin 4 miliarde de franci elvețieni (4,1 miliarde de dolari) pentru a-și îmbunătăți puterea financiară, a-și finanța restructurarea și a susține creșterea, potrivit Deutsche Bank AG, transmite Bloomberg.

Mărimea oricărei majorări de capital va fi determinată de capacitatea băncii elvețiene de a-și vinde rapid afacerea de tranzacționare cu produse securitizate, au scris analiștii Deutsche Bank într-o notă adresată clienților marți. În timp ce Credit Suisse își depășește cerințele minime de reglementare, banca este sub țintele sale viitoare, precum și sub valorile rivalului mai mare UBS Group AG, au scris aceștia.

Credit Suisse întreprinde o revizuire profundă după ce o serie de scandaluri și pierderi au pus sub semnul întrebării înțelepciunea de a încerca să concureze ca bancă globală de investiții. Noul director executiv al băncii, Ulrich Koerner, analizează cum să remodeleze această divizie, inclusiv prin atragerea de capital de la terți pentru produse securitizate.

„Generarea de capital, precum și desființarea afacerilor necesită timp și sunt probabil mai încărcate de back-end, în timp ce consolidarea capitalului și finanțarea restructurării necesită capital în avans”, au scris analiștii Deutsche Bank Benjamin Goy și Sharath Kumar Ramanathan. „Vânzarea de produse securitizate are, în opinia noastră, unele riscuri de execuție.”

Dacă este vândut la valoarea contabilă, Credit Suisse ar elibera capital de aproximativ 3 miliarde de franci elvețieni prin deconsolidarea completă a acelei afaceri, potrivit Deutsche Bank. Vânzarea a mai puțin de 100% din produsele securitizate ar „reduce în mod semnificativ beneficiul de capital”, deoarece pachetul minoritar rămas ar putea încă lega resursele financiare, au scris analiștii.

Alte opțiuni includ vânzarea anumitor afaceri sau participații deținute de unitatea de gestionare a activelor a Credit Suisse, deși o vânzare a unității în ansamblu este puțin probabilă, potrivit Deutsche Bank. Creditorul elvețian ar putea, de asemenea, să reducă dimensiunea băncii sale de investiții, în special în tranzacționarea cu venit fix, precum și pe piețele de capital cu datorii cu randament ridicat și împrumuturile cu efect de levier, au scris analiștii.

Analiștii Deutsche Bank au mai spus că, deși anterior s-a concentrat în mare parte asupra băncii de investiții și a diviziilor de gestionare a patrimoniului Credit Suisse, „afacerea stabilă din Elveția a fost de obicei cel mai mare generator de profit”. Analiștii au spus că se așteaptă ca creditorul să-și păstreze proprietatea completă asupra unității și să o sprijine cu „digitalizare în continuare față în spate”.

scroll to top