Închide

Dificultăți pentru divizia americană Binance în a găsi o bancă pentru gestionarea banilor clienţilor săi

Avatar
Ethereum and Bitcoin next to the Binance logo

Fotografie de Kanchanara pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Divizia americană a platformei de criptomonede Binance are dificultăţi să găsească o bancă care să se ocupe de numerarul clienţilor săi, după falimentul Signature Bank de luna trecută, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, citând persoane familiare cu chestiunea, transmite Reuters.

Anterior, depozitele erau trimise fie către Signature Bank, fie către Silvergate Capital, ambele considerate ca bănci prietenoase cu criptomonede.

Însă, după ce ambele bănci au intrat în faliment, Binance  încearcă să găsească un nou partener bancar, potrivit articolului WSJ.

Binance.US foloseşte cel puţin un intermediar pentru a stoca fonduri, se arată în articolul care mai arată că, deoarece banii sunt deţinuţi de o terţă parte, trimiterea şi mutarea fondurilor este încetinită.

Compania a încercat fără succes să stabilească relaţii cu Cross River Bank şi Customers Bancorp, iar băncile sunt reticente din cauza preocupărilor legate de riscul legate de reglementare.

Toate cele trei companii nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii a Reuters în afara orelor normale de lucru.

”Colaborăm cu mai mulţi furnizori de servicii bancare şi de plăţi din SUA şi continuăm să integrăm noi parteneri în timp ce ne actualizăm sistemele interne pentru a crea o platformă fiat mai stabilă şi a oferi servicii suplimentare”, a declarat un purtător de cuvânt al Binance.US pentru WSJ.

Luna trecută, Commodity Futures Trading Commission (CFTC) a dat în judecată Binance, împreună cu CEO-ul său şi fostul director general pentru conformitate, susţinând că operează o platformă ”ilegală” şi un program de conformitate ”fals”.

De la anunţarea procesului, investitorii au retras 1,6 miliarde de dolari de la Binance.

scroll to top