Închide

Bătălia giganților: În premieră absolută, LG raportează profituri mai mari decât rivalii de la Samsung

Avatar
a computer monitor sitting on top of a desk

Fotografie de Penfer pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Profitul operațional al gigantului sud-coreean al industriei electronice LG Electronics Inc. în primul trimestru al anului a depășit toate așteptările pieței, ajungând la 1,5 trilioane de woni (cca. 1,1 mld. de dolari), grație creșterii vânzărilor pe segmentul de electronice premium și scăderii abrupte a costurilor, mai ales în sectorul de logistică, anunță Korea Economic Daily, citând datele companiei.

LG este cel mai mare producător de electronice din Coreea de Sud, însă niciodată profiturile sale nu au putut rivaliza cu cele ale rivalilor de la Samsung, care s-au bazat în mai mare măsură pe produse cu valoare adăugată mai mare și, implicit, pe marje de profit superioare.

Profitul operațional consolidat preliminar pentru perioada ianuarie-martie 2023 al LG a fost de 1,5 trilioane de woni (1,1 miliarde de dolari), în scădere cu 22,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, dar de 21 de ori mai mare decât cel din trimestrul precedent. Vânzările celor de la LG au ajuns la 20,4 trilioane de woni, în scădere cu 2,6% față de primul trimestru al anului trecut și cu 6,6% comparativ cu trimestrul anterior.

Profitul operațional a depășit așteptările pieței, care anticipa un rezultat mai slab, de doar 1,1 trilioane de woni.

Excluzând profiturile excepționale realizate din vânzările de brevete din primul trimestru al anului trecut, rezultatele comparative ale LG Electronics au fost chiar și mai spectaculoase, înregistrând o creștere anuală de până la 20% a profiturilor din activitățile principale, a explicat compania.

Rezultatul a fost superior profitului operațional al Samsung Electronics, pentru prima dată de când Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) au fost adoptate în Coreea de Sud, în 2009. Pentru aceeași perioadă, Samsung Electronics a raportat un profit operațional de 600 de miliarde de woni.

Rezultatul celor de la LG Electronics s-a datorat, în mare parte, costurilor de producție mai mici, în special în sectorul de logistică, dar și creșterii vânzărilor de electronice premium.

Analiștii pieței de profil estimează că profiturile LG Electronics vor rămâne robuste și în al doilea trimestru, cererea globală de televizoare și electrocasnice fiind așteptată să se redreseze. În plus, efectul reducerii costurilor în divizia de electronice pentru automobile ar putea să se oglindească și mai mult în rezultatele financiare.

Astfel, estimările companiei prevăd un profit operațional de 880,9 miliarde de woni pentru perioada aprilie-iunie, în creștere cu 11,2% față de acum un an, în timp ce vânzările vor crește cu 1,1% în ritm anual, la 19,7 trilioane de woni.

scroll to top