Închide

Digitalizarea schimbă comportamente. Patronii Penny renunță la un obicei vechi de peste 80 de ani!

Avatar
Rewe Penny

Foto: supermarktblog.com

Timp de citire: 2 minute

Lanțul de magazine Rewe care deține și magazinele PENNY a distribuit în medie aproximativ 25 de milioane de broșuri în Germania în fiecare săptămână. Acest lucru se va schimba de acum încolo. În viitor, compania-mamă va renunța complet la acestea în toată Germania. Broșurile rămân parte a programului în Austria.

Lanțul de supermarketuri Rewe nu își va mai publica broșurile în Germania. Începând de sâmbătă, broșurile de hârtie cu oferte speciale și campanii nu se vor mai găsi în cutia poștală sau în magazin, a anunțat vineri, la Berlin, compania împreună cu Asociația pentru Protecția Naturii (NABU).

Principalele motive pentru a nu mai folosi aceste pliante sunt sustenabilitatea.

Rewe distribuie în fiecare săptămână în Germania aproximativ 25 de milioane de broșuri. În țara vecină Austria, broșurile fac în continuare parte din program, conform Kleine Zeitung.

Tradiție de 80 de ani

Prin renunțarea la pliante, compania spune că economisește peste 73.000 de tone de hârtie și 70.000 de tone de CO₂ în fiecare an. Directorul general al NABU Federal, Leif Miller, laudă această decizie:

“Astăzi este o zi bună pentru mediu”.

“Ajungem la clienți prin intermediul cotidianelor”

În timp ce mulți consumatori doresc să economisească din cauza inflației ridicate, pliantul nu mai este o modalitate ușoară de a obține oferte și de a compara prețurile. Acest lucru ar putea duce la pierderea de clienți. Peter Maly, membru al consiliului de administrație al Rewe Group, rămâne optimist.

“Cred că există o anumită teamă de bază, e drept. Dar, bineînțeles, ajungem la clienții mai în vârstă și prin intermediul ziarelor zilnice sau al radioului. Nu aș subestima nici competențele digitale ale populației în vârstă.”, a spus Maly.

În viitor, clienții vor fi contactați prin intermediul unei aplicații, prin WhatsApp sau în buletinul informativ.

“Din cauza penuriei de pe casele scărilor de bloc, unde este tot mai mult interzis să faci publicitate, oricum nu mai reușeam să ajungem la mulți dintre ei”, a conchis Maly.

scroll to top