Închide

Din nou despre sporuri | Florin Cîţu a afirmat că acestea s-au dublat în ultimii 4 ani

Avatar

Foto: Facebook / Florin Cîțu

Timp de citire: 2 minute

Florin Cîţu a afirmat că sporurile s-au dublat în ultimii 4 ani, iar suma cu cheltuielile de personal au ajuns la 110 miliarde de lei, dintre care 27 de miliarde au fost pentru sporuri.

Şeful Executivului a adăugat „eu îi întreb pe români dacă au simţit că performanţa celor care primesc sporuri s-a dublat”, scrie News.ro.

„Legea salarizării a fost adoptată în Parlament, e normal să mergem cu o lege în Parlament care va reaşeza sporurile. Sunt 110 miliarde lei cheltuieli de personal, din ele 27 o reprezintă sporurile. S-au dublat în perioada 2016-2020. Eu îi întreb pe români dacă au simţit că performanţa celor care primesc sporuri s-a dublat”, a declarat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de Guvern despre reacţia CSM la afirmaţiile ministrului Muncii cu privire la sporuri şi dacă mai pot fi tăiat sau plafonate sporurile din sistemul bugetar.

Chestionat dacă se va uita Guvernul şi la indemnizaţiile  consiliilor de administraţie, prim-ministrul a răspuns:

„E un proiect la care lucrez cu limitarea numărului reprezentanţilor în consiliile de administraţie, cred că ne uităm la maxim 5”.

Consiliul Superior al Magistraturii afirmă că „a luat act cu indignare” de declaraţia ministrului Muncii, Raluca Turcan, potrivit căreia în sistemul de justiţie nivelul sporurilor reprezintă 85% din veniturile salariale şi precizează că afirmaţia este „total neadevărată”.

„Din păcate, declaraţiile doamnei ministru al muncii şi protecţiei sociale, Raluca Turcan, se menţin în aceeaşi linie cu declaraţiile inadecvate ale domnului ministru al justiţiei, Stelian Ion, cu privire la pensiile magistraţilor şi nu fac nimic altceva decât să acutizeze presiunea asupra judecătorilor şi procurorilor, de natură să încurajeze plecarea acestora din sistemul judiciar”, arată CSM.

Ministrul Muncii Raluca Turcan afirmă că un magistrat care câştigă un salariu de 29.000 de lei beneficiază de un spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică de 5.660 de lei, valori duble faţă de cât câştigă un medic. Turcan anunţă că acest spor, ca şi altele, va fi „evaluat” în viitoarea lege a salarizării.

scroll to top