Închide

Discounterul Aldi are planuri mari pentru Europa: Va deschide 700 de magazine în următorii 3 ani

Avatar
Aldi Xxl1

Foto: Aldi Süd

Timp de citire: < 1 minut

Discounterul german Aldi Nord își accelerează expansiunea în străinătate. După ce în urmă cu câteva zile a implementat o nouă structură corporativă pentru filiala sa europeană, acesta se lansează acum într-un plan de mai multe miliarde de dolari pentru a crea 700 de noi puncte de vânzare în următorii trei ani, potrivit Retail Detail.

Noua structură

Aldi a ținut prima pagină a ziarelor de două ori în ultimele două săptămâni cu măsuri operaționale: la jumătatea lunii septembrie, compania a creat un holding separat pentru operațiunile sale europene din afara Germaniei, iar lunea trecută a avut loc o remaniere în consiliul de administrație, ultimul membru al familiei fondatoare, Albrecht, închizând ușa conducerii operaționale în urma sa.

Această nouă structură servește un obiectiv ambițios: directorul general Torsten Hufnagel vrea să aibă până la 6.000 de sucursale europene în 2026, cu 700 mai multe decât în prezent. Cea mai mare creștere ar trebui să vină în Franța, Polonia și Spania, relatează Lebensmittel Zeitung.

“Plata dividendelor pentru clienți”

Ambiția este remarcabilă, deoarece, recent, Aldi se uita cu atenție mai ales la rețeaua sa de magazine din Germania și chiar s-a retras cu totul din Danemarca, scăzând numărul de magazine Aldi europene sub 5.300.

Banii pentru extindere au fost deja găsiți în cadrul familiei Albrecht, relatează LZ. De asemenea, mai mulți bani vor fi investiți în optimizarea logisticii. Odată ce aceste economii de scară vor da roade, promite discounterul, profiturile suplimentare vor fi investite în prețuri mai mici, plătind dividende clienților.

scroll to top