Închide

Discounterul de textile Takko vrea acum să-și consolideze poziția în toată Europa

Avatar
Timp de citire: 2 minute

Takko Fashion a finalizat o restructurare majoră a datoriilor. Discounterul german de textile vrea acum să-și consolideze poziția în toată Europa, potrivit RetailDetail.eu.

Datoriile devin acțiuni

Creditorii flutură acum ștafeta la discounterul de textile Takko. Lanțul de modă își reduce datoria netă cu peste 250 de milioane de euro la aproximativ 300 de milioane de euro, prelungindu-și și termenele de creditare cu trei ani până în 2026. Pentru această restructurare a datoriilor, compania plătește, desigur, un preț mare: proprietarul Apax își pierde majoritatea. . La urma urmei, datoriile restante au fost convertite în acțiuni, ceea ce înseamnă că creditorii preiau acum majoritatea.

Restructurarea financiară ar trebui să îi permită să se extindă din nou. CEO-ul olandez Tjeerd Jegen, fostul director executiv al Hema timp de mulți ani, spune că modelul de reducere al lui Takko Fashion și-a dovedit rezistența și potențialul în mod repetat.

„Poziția îmbunătățită a datoriei și noua structură de capital ne permit să investim în viitorul companiei și să ne accelerăm eforturile de a ne realiza prioritățile strategice.”

Atât fizic, cât și online, Jegen plănuiește să-și consolideze prezența în Europa prin deschiderea de noi magazine și extinderea comerțului electronic. Retailerul dorește, de asemenea, să îmbunătățească experiența clienților și să optimizeze procesele prin transformarea digitală.

„Așteptăm cu nerăbdare să urăm bun venit noilor noștri acționari”, spune el, optimist.

Cu aproximativ 2.000 de magazine, Takko Fashion operează în 17 țări europene, inclusiv Belgia și Țările de Jos. Deși discounterul de îmbrăcăminte are magazine online internaționale, vânzările online reprezintă în prezent mai puțin de o zecime din vânzări. Cu toate acestea, în 2022, vânzările au crescut cu 17,5%, până la 1,23 miliarde de euro, la un Ebitda de 136 de milioane de euro.

scroll to top