Închide

Discurs halucinant al lui Donald Trump. Amenință cu o ”baie de sânge” dacă pierde alegerile

Avatar
trump, president, america

Fotografie de TheDigitalArtist pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Fostul președinte Donald Trump a avertizat sâmbătă că, dacă va pierde alegerile din 2024, va fi o “baie de sânge” pentru industria auto din SUA și pentru țară, potrivit CNN.

Remarca a venit în contextul în care Trump a promis un “tarif vamal de 100%” pentru mașinile fabricate în afara SUA, susținând că producția auto națională va fi protejată doar dacă va fi ales.

“Vom pune un tarif de 100% pe fiecare mașină care trece linia de demarcație și nu veți putea să le vindeți pe acelea dacă voi fi ales”, a declarat Trump în timpul unui miting în Vandalia, Ohio. “Acum, dacă nu voi fi ales, va fi o baie de sânge pentru toată lumea – asta va fi cel mai puțin important. Va fi o baie de sânge pentru toată țara. Asta va fi cel mai puțin important.”

Comentariul a fost făcut în mijlocul unei dispute prelungite despre industria auto, sindicate, tranziția la vehiculele electrice și uzinele auto din Mexic. Trump a încercat să îi curteze pe muncitorii din industria auto și să atragă votanții din statele din Rust Belt, insistând asupra comerțului, a tarifelor și a producției de vehicule electrice. Trump a declarat luna aceasta la CNBC că va impune un tarif de 50% pentru mașinile fabricate în uzinele chinezești din Mexic.

Fostul președinte a subliniat ulterior în fața mulțimii credința sa în urgența alegerilor din noiembrie. “Dacă aceste alegeri nu sunt câștigate, nu sunt sigur că veți mai avea vreodată alte alegeri în această țară”.

Mitingul de sâmbătă a fost organizat în sprijinul omului de afaceri Bernie Moreno, candidatul preferat de Trump în alegerile primare republicane de marți pentru Senat din acest stat. A fost un discurs liber, pe care l-a pus pe seama faptului că nu a putut folosi teleprompterul din cauza vântului puternic.

“Nu pot să citesc acest nenorocit de teleprompter”, a spus Trump. “Acest fraier se mișcă. Ca și cum ai citi un steag în mișcare la un vânt de 35 de mile pe oră”.

Echipa de campanie a președintelui Joe Biden s-a agățat de folosirea de către Trump a cuvântului “baie de sânge”, spunând că fostul președinte “vrea un alt 6 ianuarie”.

“Iată cine este Donald Trump: un ratat care este învins cu peste 7 milioane de voturi și care, în loc să apeleze la un public mai larg, își dublează amenințările cu violența politică”, a declarat sâmbătă seara purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, James Singer, într-o declarație.

Campania lui Trump a ripostat sâmbătă seara, spunând că fostul președinte vorbea despre muncitorii din industria auto.

“Politicile lui Biden vor crea o baie de sânge economică pentru industria auto și pentru muncitorii din industria auto”, a declarat Karoline Leavitt, purtătoarea de cuvânt a campaniei lui Trump. “Escrocul Joe Biden și campania sa se angajează într-o editare înșelătoare, în afara contextului, care îl face de rușine pe Roman Polanski”, a declarat Steven Cheung, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, pentru CNN.

Trump și-a petrecut o mare parte din declarațiile sale de sâmbătă atacându-l pe procurorul districtual al comitatului Fulton, Fani Willis, criticându-l pe Biden în privința imigrației și a economiei și repetând acuzațiile nefondate potrivit cărora alegerile din 2020 au fost furate din cauza fraudei electorale generalizate. El și-a repetat promisiunea de a elibera persoanele acuzate de infracțiuni legate de atacul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, pe care le numește “ostatici”, în prima zi de mandat.

Ca parte a afirmațiilor sale nefondate potrivit cărora țările își golesc închisorile și își trimit criminalii în SUA, Trump a declarat sâmbătă că nu îi consideră “oameni” pe cei încarcerați pentru rolul lor în violențe între bande și alte infracțiuni violente.

“Dacă aș avea închisori pline de MS-13 și de tot felul de oameni de care trebuie să aibă grijă în următorii 50 de ani, nu? Tinerii. Sunt în închisoare ani de zile. Dacă îi numiți oameni. Nu știu dacă îi numești oameni în unele cazuri. Nu sunt oameni în opinia mea, dar nu am voie să spun asta pentru că stânga radicală spune că este un lucru teribil de spus”, a spus Trump.

El a continuat să îi caracterizeze pe imigranții fără documente care comit infracțiuni drept “animale”.

Fostul președinte a arătat clar că urmărește să facă din imigrație și din campania de la graniță subiecte de dezbinare, și a propus o extindere pe scară largă a politicilor de imigrare dure ale primei sale administrații, inclusiv detenții și deportări în masă.

De asemenea, el a folosit în mod repetat un limbaj dezumanizant pentru a se referi la imigranți, inclusiv spunând anul trecut că aceștia “otrăvesc sângele țării noastre”, reluând cuvintele folosite de Adolf Hitler.

scroll to top