Închide

Disney se alătură campaniei #StopHateForProfit, retrage reclamele de pe Facebook și Instagram

Avatar
mickey mouse, disney, mickey

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Compania Disney anunță că a retras reclamele de pe Facebook pentru platforma Disney+, iar pe Instragam a renunțat la advertorialele Hulu, ca parte a campaniei “Stop Hate for Profit”, potrivit presei din SUA.

Disney este compania care a cheltuit cel mai mult pentru reclamele pe Facebook în prima jumătate a acestui an: 210 milioane de dolari pentru Disney+ doar în Statele Unite, potrivit ziare.com.

The Wall Street Journal scrie că, recent, Disney a “redus dramatic” advertorialele de pe Facebook. Compania a ales să nu comenteze situația. Actiunea Disney vine la mai puțin de o lună de la lansarea campaniei #StopHateForProfit, căreia s-au alaturat peste 1.000 de companii care au suspendat temporar plata de reclame pe rețeaua de socializare, în încercarea de a forța Facebook să gestioneze mai ferm cazurile de hărțuire și discursul motivat de ură.

Initiativa este condusa de mai multe grupuri, intre care National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) si Anti-Defamation League.

Investim miliarde de dolari în fiecare an pentru a menține comunitatea noastră în siguranță și colaborăm continuu cu experți din afară pentru a ne analiza și actualiza politicile. Stim că avem multe de făcut și vom continua să muncim cu grupuri pentru drepturile civile și alți experti pentru a dezvolta și mai multe unelte, tehnologia și politicile pentru a continua aceasta luptă, declara un reprezentant al Facebook, citat de Variety.

Potrivit unor surse, Facebook are în vedere să interzică reclamele politice pe platformele sale. De luna trecută, utilizatorii americani ai Facebook și Instagram pot dezactiva advertorialele politice.

scroll to top