Închide

EXCLUSIV | Red Bull, duplicitari? Austriecii concediază șefi americani după Black Lives Matter

Avatar
Red Bull Headquarters Austria Fuschl Am See

Sediul Red Bull din Fuschl am See, landul Salzburg, Austria. Foto: Wikipedia

Timp de citire: 2 minute

Se spune că sute de angajați din SUA au cerut Red Bull să ia o poziție clară față de mișcarea BLM, potrivit „Business Insider”, care la rândul lor se bazează pe declarații din interiorul personalului fabricii din landul Salzburg.

Prin urmare, angajații au scris o scrisoare cu solicitarea de sprijin pentru mișcare către șeful diviziei din America de Nord, Stefan Kozak, CEO, și managerul de marketing Amy Taylor, CMO.

Niciun comentariu cu privire la disponibilizările Red Bull

Conform surselor, s-a criticat faptul că Red Bull a preferat să tacă în public, dar a folosit realizări din cultura neagră, cum ar fi baschetul, break dance-ul și hip-hop-ul pentru a-și promova produsele.

„Dacă încercăm cu adevărat să fim marca cea mai de dorit, poate ar trebui să ne străduim ceva mai mult decât să tăcem”, se arată în scrisoare.

Se spune că Taylor a făcut campanie pentru o mai mare diversitate în ceea ce privește originea, culoarea pielii și religia angajaților. Dar chestiunea a fost întâmpinată cu puțin interes la sediul din Austria.

Mai presus de toate, se spune că boardul director din Fuschl am See nu a fost prea mulțumit de informațiile scurse în presă și de tulburările create în cadrul companiei. Aceștia au avertizat că Stefan Kozak și Amy Taylor ar putea fi concediați, dacă vor exista mai multe scăpări spre presă. Lucru care s-a și întâmplat.

La cererea Ö1, Red Bull a anunțat doar atât: Kozak și Taylor nu mai fac parte din companie. Întrebarea “De ce au plecat?” a rămas deschisă. Din păcate, compania austriacă a refuzat presei austriece mutiple cereri de interviu.

Red Bull America de Nord are sediul în Santa Monica, California. Kozak este alături de Red Bull de 16 ani, iar Taylor de 20 de ani. Într-un memoriu pentru Business Insider, boardul Red Bull declară că este clar împotriva rasismului de orice fel.

scroll to top