Închide

Doare deja boicotul? Nehammer la ORF: Veto-ul împotriva României nu va avea consecințe negative

Avatar
Austria Se Opune Intrarii Romaniei In Schengen Klaus Iohannis „inca

Colaj foto: romania24.ro

Timp de citire: 2 minute

Cancelarul austriac Karl Nehammer a reacționat din nou la acțiunea de boicot la adresa firmelor cu acționari austrieci declanșată în la noi în țară după votul negativ al Vienei privind aderarea României la Schengen. Practic nu trece o zi ca “dușmanul” României să nu amintească de subiect, semn că subiectul a devenit unul sensibil pentru mediul de afaceri austriac din România.

Nehammer a declarat într-un interviu la postul austriac ORF2 că este convins că veto-ul împotriva aderării României la Schengen nu va avea consecințe negative pentru companiile austriece prezente la noi în țară.

Acesta a precizat anterior că un posibil boicot al companiilor austriece ar dăuna mai degrabă României, decât Austriei, deoarece aduc bani în țară și oferă locuri de muncă.

De asemenea, a negat vehement că în spatele votului negativ ar fi motive politice, spunând că orice legătură cu alegerile din Austria Inferioară de la finalul lunii ianuarie este „o presupunere absurdă”.

Proprietarii multor mari societăţi comerciale sau simpli antreprenori din România au anunțat în ultimele zile că și-au închis conturile pe care le aveau la cele două bănci cu capital austriac și că nu vor mai cumpăra carburant de la compania în care o firmă din Austria este acționar majoritar. S-au alăturat protestului și unii policieni,dar și oameni obișnuiți care au renunțat la călătoriile rezervate în Austria, mai ales la ski sau refuză să mai cumpere din magazine produse austriece, îndemnați de campania #BoicotAustria sau #BoykottAustria.

Exemple de români care boicotează afacerile austriece

În acest context, un val de indignare a fost îndreptat împotriva Austriei, dar și a companiilor austriece cu activitate în România, anunță Economedia.

Câteva exemple. Un restaurant românesc din orașul Mangalia anunță că nu mai acceptă plata cu carduri Raiffeisen și, pe lângă aceasta, mai oprește și comercializarea cafelei Julius Meinl și a energizantului Red Bull.

„Transfer disponibilități bănești după umilirea României de Austria”, anunță pe rețelele sociale un clujean, care precizează că și-a transferat economiile de la BCR.

„Ajutați bunicii să își mute conturile bancare în care își primesc pensia de la BCR la orice bancă cu capital românesc”, îndeamnă un IT-ist, pe Facebook.

scroll to top