Închide

Nehammer, chemat la raport în Parlament pentru că a vorbit atât de mult, încât unii soldați au leșinat

Avatar
Nehammer Armata Austriaca

Foto: colaj Helmut Graf/heute.at

Timp de citire: 2 minute

Aproape 1.000 de recruți au stat nemișcați, în picioare, timp de două ore, la ceremonia care a avut loc în 26 octombrie, cu ocazia Zilei Naționale a Austriei. Câțiva dintre ei nu au mai rezistat și au leșinat.

Cazul a ajuns acum în discuția Parlamentului, iar printre cei care trebuie să dea explicații este și cancelarul Karl Nehammer, care a vorbit mult mai mult decât era programat, scrie cotidianul austriac Heute.

Potrivit tradiției, în 26 octombrie, sute de recruți depun jurământul în Heldenplatz din Viena.

Ministerul austriac al Apărării a transmis că la ceremonia din acest an au avut loc mai multe incidente: 80 de militari au fost nevoiți să plece de la eveniment din cauza unor probleme de sănătate, iar 14 au leșinat. Și civilii care luau parte la eveniment au avut probleme: 18 dintre ei au leșinat.

Niciodată nu s-a mai întâmplat să fie atât de multe probleme de acest fel, remarcă sursa citată.

În acest context, parlamentarul Mario Lindner, membru al Consiliului Național SPÖ, a adresat o interpelare parlamentară ministrului apărării, Klaudia Tanner, pe care o întreabă ce s-a întâmplat, ce măsuri s-au luat și cum vor fi evitate pe viitor astfel de situații. De asemenea, Lindner vrea să afle dacă nu cumva recruții au fost îmbrăcați prea gros, în condițiile în care meteorologii anunțaseră temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului. Parlamentarul mai vrea să afle și câți medici erau prezenți la fața locului pentru a acorda prim ajutor.

Nu doar ministrul Apărării trebuie să dea explicații, ci și cancelarul Karl Nehammer, care a ținut un discurs de 14 minute în loc de cele cinci minute programate. Și ministrul Apărării a ținut un discurs de 11 minute, nu de 5, cât era programat.

„Ministerul Apărării trebuie să garanteze un mediu sigur pentru sănătate pentru recruți”,

a susținut Mario Lindner ministrului în cerere. Tanner trebuie să dea un răspuns în două luni.

scroll to top