Închide

Dobânzile la economiile în lei, majorate de cele mai mari 5 bănci din România

Avatar
save, piggy bank, money

Fotografie de USA-Reiseblogger pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Cele mai mari 5 bănci din România au majorat, din nou, dobânzile la economiile populației în lei, ajungând chiar și la 7% la depozite cu o durată mai mare de 1 an. Chiar și așa, ținând cont de estimările privind o rată a inflației de 2 cifre, nu se poate spune că depunerea banilor în băncile le-ar aduce românilor un profit, dar le-ar oferi un oarecare sprijin în situații neprevăzute, informează Realitatea.net.

Cele mai mari 5 bănci după active din România au operat în luna iulie noi majorări ale dobânzilor la depozitele populaţiei în lei, ajungând la 7% pe scadenţe mai mari de 12 luni, însă în unele cazuri aceste oferte sunt de fapt promoţii care au termen de valabilitate limitat.

Pe scadenţa de 1 lună, Banca Transilvania oferă o dobândă la depozitele la termen pentru populaţie de 4,75%, în timp ce alte bănci care nu se află în top 5 sau top 10 cele mai mari de pe piaţa locală, precum TBI Bank, oferă o dobândă şi de 6% la scadenţa de 1 lună, informează Mediafax.

Pentru depozitele retail în lei cu scadenţa de 3 luni, Banca Transilvania porneşte la drum cu o dobândă de 5%, la fel ca BRD, ING Bank de 3,5% ( dar în acelaşi timp are un produs promoţional pe 4 luni cu dobândă 6%), iar Raiffeisen Bank se duce la 5,5%.
În ceea ce priveşte scadenţa la 6 luni, Banca Transilvania oferă la depozitele în lei ale românilor o dobândă de 5,5%, ca şi BRD, în timp ce ING Bank bonifică 4%.

Pentru scadenţa pe 12 luni, Banca Transilvania se duce cu dobânda la 6%, la fel ca BRD, BCR oferă 5,8%, din care 1,3% este bonus care implică anumite condiţii pentru clienţii care vor să constituie depozite, dobânda standard fiind de 4,5%, ING Bank se duce la 6%, iar Raiffeisen Bank puţin peste, adică 6,5%.

Deşi principalele 5 bănci din România după active se duc cu dobânzile până la 7% pe scadenţe mai mari de 12 luni, alte bănci mai mici, precum TBI Bank, au oferte la dobânzile depozitelor pentru populaţie care încep de la 6% și ajung la 9% pentru 12 luni.

În martie 2022, dobânzile pentru depozitele la termen cu scadenţă la 1 an variau între 0,8% şi 4%, în condiţiile în care inflaţia se afla deja la un nivel de 8,4% în luna ianuarie, iar perspectivele încă de atunci erau de două cifre privind inflaţia.

scroll to top