Doi giganți energetici propun proiecte eoliene offshore pe piața neexploatată din India

,
Autor:    -  
pinwheel, wind power plants, turbines
Fotografie de Tho-Ge pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Gigantul energetic german RWE și Tata Power din India au anunțat luni o colaborare care se va concentra pe dezvoltarea proiectelor eoliene offshore în India, potrivit CNBC.

Firmele au declarat că un memorandum de înțelegere legat de planuri a fost semnat de RWE Renewables GmbH și Tata Power Renewable Energy Limited.

„India are resurse eoliene excelente, care pot contribui la satisfacerea cererii crescânde de energie a țării”, a declarat Sven Utermöhlen, CEO-ul RWE Renewables pentru eolian offshore, într-un comunicat. „Dacă există reglementări clare și o schemă eficientă de licitație, ne așteptăm ca industria eoliană offshore din India să câștige un impuls real”, a spus el.

Potrivit Ministerului Energiei Noi și Regenerabile din India, țara găzduiește aproximativ 7.600 de kilometri de coastă. În timp ce India are un sector eolian onshore bine dezvoltat, nu există parcuri eoliene offshore operaționale în apele sale. Autoritățile au spus că doresc 30 de gigawați de instalații eoliene offshore până în anul 2030.

„Guvernul indian este în curs de a efectua studii tehnice detaliate și de a concepe cadrul de reglementare pentru a stabili primele licitații pentru eoliene offshore de pe coasta Tamil Nadu și Gujarat”, au spus RWE și Tata Power.

Firmele au adăugat că vor efectua evaluări tehnice și comerciale ale amplasamentului pentru a „facilita înființarea unei piețe eoliene offshore”.

Ei vor căuta, de asemenea, să evalueze lanțul de aprovizionare al Indiei pentru eolianul offshore și infrastructura crucială, inclusiv porturile și conexiunile la rețea.

MNRE din India spune că dorește ca capacitatea instalată de „combustibili nefosili” să atingă 500 GW până în 2030. În ciuda acestui obiectiv ridicat, țara rămâne dependentă de combustibilii fosili. La 31 decembrie, ponderea combustibililor fosili din capacitatea totală de generare instalată a Indiei era de 59,8%, potrivit Ministerului Energiei.

La summitul COP26 privind schimbările climatice de anul trecut, India și China, ambele printre cei mai mari arzători de cărbune din lume, au insistat asupra unei schimbări de ultimă oră a limbajului combustibililor fosili în Pactul Climatic de la Glasgow – de la „eliminarea treptată” a cărbunelui la o „reducere treptată”. După obiecțiile inițiale, țările care se opuneau propunerii au fost de acord în cele din urmă.

Într-un discurs susținut la Summitul Mondial pentru Dezvoltare Durabilă al Institutului pentru Energie și Resurse de săptămâna trecută, prim-ministrul indian Narendra Modi a spus că crede cu fermitate că „durabilitatea mediului poate fi atinsă doar prin justiția climatică”.

„Se preconizează că necesarul de energie al populației din India se va dubla aproape în următorii douăzeci de ani”, a spus Modi. „A nega această energie ar însemna a nega viața însăși pentru milioane. Acțiunile de succes în domeniul climei necesită, de asemenea, o finanțare adecvată. Pentru aceasta, țările dezvoltate trebuie să își îndeplinească angajamentele privind finanțarea și transferul de tehnologie”.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!