Închide

Douglas confirmă listarea la bursă în martie

Avatar
Douglas Gevel Winkel

Foto: retaildetail.be

Timp de citire: < 1 minut

Înainte de sfârșitul acestei luni, lanțul german de parfumuri Douglas vrea să iasă la bursa de valori din Frankfurt. Mișcarea (și investiția suplimentară a acționarilor actuali) ar trebui să aducă companiei 1,1 miliard de euro, pe care dorește să-i folosească pentru a-și reduce datoriile, transmite RetailDetail.eu.

„Pas logic”

Douglas a anunțat deja intențiile pentru o IPO la începutul acestui an, iar acum retailerul confirmă momentul. Retailerul consideră că IPO va strânge aproximativ 800 de milioane, în timp ce actualii proprietari (fondul de investiții CVC și familia Kreke) mai investesc și alte 300 de milioane. Vor rămâne la bord și nu ar vinde nicio acțiune. CVC, care deține acum 85 % din companie, va păstra, prin urmare, un pachet majoritar chiar și după IPO. Douglas intenționează să folosească banii pentru a-și reduce datoria netă, care este în prezent la 3,4 miliarde de euro, pentru a-și reduce povara dobânzilor.

IPO este următorul pas logic pentru Douglas Group pentru a-și exploata pe deplin potențialul viitor, a explicat CEO-ul Sander van der Laan. Previziunile sunt bune: în primul trimestru al noului an financiar al retailerului, vânzările grupului au crescut cu 8%, până la 1,56 miliarde de euro, în timp ce EBITDA a crescut cu 12,6% până la 348,3 milioane de euro.

scroll to top