Închide

Douglas Group își reduce datoria netă, vânzările din al doilea trimestru, în creștere

Avatar
Douglas Gevel Winkel

Foto: retaildetail.be

Timp de citire: 2 minute

Retailerul de produse de înfrumusețare Douglas Group a obținut o nouă refinanțare de 1,3 miliarde de euro.

În urma listării sale la Bursa de Valori din Frankfurt la sfârșitul lunii martie, compania a folosit veniturile și o injecție de capital pentru a plăti anticipat, parțial, un acord de facilități existent, în valoare de 675 de milioane de euro. Cu noua finanțare, grupul a răscumpărat restul datoriilor financiare existente.

În cel de-al doilea trimestru, vânzările companiei au crescut cu 11,5%, pe baza cifrelor preliminare și neauditate, susținute de o dezvoltare puternică în toate domeniile și de performanța constantă a modelului de afaceri omnichannel, anunță FashionUnited.

“Cu acest pas important, am stabilit o bază financiară solidă pentru anii următori. În același timp, suntem în poziția de a face investiții din fluxul de numerar în modelul nostru de afaceri de succes și în creșterea viitoare. Obiectivul nostru ferm este să ne reducem în continuare datoria și să începem să plătim dividende pe termen mediu”, a declarat Mark Langer, CFO al Douglas Group, într-un comunicat.

Compania a adăugat că noua finanțare include o facilitate de împrumut la termen de 800 de milioane de euro, și o facilitate punte de 450 de milioane de euro. De asemenea, compania a obținut o facilitate de credit reînnoibilă (RCF) de 350 de milioane de euro.

Vânzările magazinelor companiei în al doilea trimestru s-au îmbunătățit cu 12%, în timp ce vânzările din comerțul electronic au crescut, de asemenea, cu 10,7%.

Comentând actualizarea preliminară a celui de-al doilea trimestru, Sander van der Laan, CEO al Douglas Group, a declarat:

“După un început foarte bun al anului financiar în perioada Crăciunului, am continuat cu un alt trimestru excelent: rezultatele pentru primele trei luni ale anului calendaristic 2024 sunt o demonstrație impresionantă a atractivității ofertei noastre, a loialității excepționale a clienților noștri și a rezistenței modelului nostru omnichannel.”

scroll to top