Închide

O destinație exotică din Africa de Nord revine în topul preferințelor românilor anul acesta

Avatar
tunis, tunisia, sidi-bou-said

Fotografie de aliciacharlotte pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Românii se gândesc deja la vacanță de vară. Iar multe dintre destinațiile exotice sunt pe lista. După o perioadă de instabilitate economică și socială, Tunisia e din nou o destinație preferată. Plajele cu nisip fin și cu ape cristaline, deșertul Sahara, tradiția și cultura locale atrag ca un magnet sute de mii de oameni din întreaga lume.

Considerată bijuteria strălucitoare a Africii de Nord, Tunisia oferă o colecție de peisaje greu de șters din memoria vizitatorilor. Românii sunt atrași, în primul rând, de plajele cu ape cristaline ale Mării Mediterane. Tunisia revine astfel în topul destinațiilor de vacanță preferate anul acesta de conaționali, potrivit TVR Info.

Instabilitatea economică și socială prin care a trecut țară africană în 2023 nu au oprit dezvoltarea infrastructurii pentru turism. Multe hoteluri s-au modernizat, iar centrele de relaxare și serviciile spa completează acum ofertele pentru cei care vor să se bucure de o vacanță de poveste.

Fejji Mohamed Khalil, director agenţie de turism, Tunisia: Piaţa de turişti din România este foarte importantă pentru noi. Săptămâna trecută am avut un grup mare de turişti, 60 de persoane, din Cluj Timişoară şi Bucureşti. Vrem să le oferim multă emoţie în Tunisia.

Iar experiențele unice din deșert transformă orice sejur într-o amintire prețioasă.

Din Tunisia nu poți să pleci dacă nu pășești ce acest nisip fin al celui mai mare deșert din lume, Sahara. Poți să faci aici o plimbare cu cămila sau slalom cu mașinile printre aceste dune care măsoară câteva zeci de metri.

Nisipurile nesfârșite ale Saharei au fost mulți ani platou de filmare pentru pelicule celebre. Acum locurile pot fi vizitate de pasionații de film.

Gastronomia tunisiană întregește seria de experienţe de la malul Mediteranei. Rețetele diverse, cu arome picante sunt o provocare chiar chiar și pentru cei mai pretențioși turiști. Cous-cous și brik sunt cateva din mâncărurile tradiționale pe care vizitatorii învață să le prepare.

În Tunisia, arhitectura, bazarurile și plimbările pe străzile înguste îți aștern în cale secole întregi de istorie. Tunis, Hammamet și Souss sunt principalele orașe celebre pentru zonele bine conservate, incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Prețul unul pachet turistic pentru 7 nopți într-unul dintre aceste orașe pleacă de la 700 de euro, cu regim all inclusive.

scroll to top