Închide

Dueluri de foc încă din faza grupelor la Campionatul Mondial din Qatar!

Avatar
Nmm2ztu3njezmdlimziwmgu5ntdlmtdlntiynjli.thumb

La'eeb, mascota oficială a Campionatului Mondial din Qatar / Foto: FIFA

Timp de citire: 3 minute

Vineri seara a avut loc tragerea la sorți a grupelor Cupei Mondiale din Qatar. Anterior tragerii, FIFA a prezentat, de asemenea, mingea oficială a Campionatului Mondial din Qatar, iar vineri microbiștii au aflat și cine va fi mascota turneului.

Doha Exhibition and Convention Center a găzduit evenimentul, iar naționalele calificate au fost împărțite în opt grupe de câte patru echipe.

Vor fi dueluri de foc încă din această fază a competiției, precum Spania – Germania, Franța – Danemarca, Belgia – Croația sau Brazilia – Elveția, anunță SpotMedia.

Dar iată componența celor 8 grupe de la Cupa Mondială din 2022:

GRUPA A: Qatar, Olanda, Senegal, Ecuador

GRUP B: Anglia, SUA, Iran, Câştigătoarea meciului Ţara Galilor – Ucraina/Scoţia

GRUPA C: Argentina, Mexic, Polonia, Arabia Saudită

GRUPA D: Franța, Danemarca, Tunisia, Câştigătoarea meciului Peru – Emiratele Arabe Unite/Australia

GRUPA E: Spania, Germania, Japonia, Câştigătoarea meciului Noua Zeelandă – Costa Rica

GRUPA F: Belgia, Croația, Maroc, Canada

GRUPA G: Brazilia, Elveția, Serbia, Camerun

GRUPA H: Portugalia, Uruguay, Coreea de Sud, Ghana.

Cupa Mondială din 2022 se va desfășura în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

5 orașe și 8 stadioane din Qatar vor găzdui meciuri de la turneul final: Lusail (stadionul Lusail Iconic), Al Khor (stadionul Al Bayt), Doha (stadioanele 974 și Al Thumama), Al Rayyan (stadioanele Education City și Ahmad bin Ali) și Al Wakrah (stadioanele Khalifa International și Al Janoub).

Deținătoarea trofeului este Franța, care în urmă cu patru a învins Croația în finală, scor 4-2.

FIFA a prezentat anterior și mingea oficială a Campionatului Mondial din Qatar, iar vineri microbiștii au aflat și cine va fi mascota turneului.

Potrivit DigiSport, în cadrul tragerii la sorți a celor opt grupe, FIFA a redat un videoclip care l-a avut în prim-plan pe La’eeb, mascota oficială a evenimentului programat în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie, anul acesta.

La’eeb este mascota oficială a Campionatului Mondial din Qatar

Pe site-ul oficial, FIFA a oferit și câteva detalii despre La’eeb:

“La’eeb este un cuvânt din limba arabă, care înseamnă jucător super-talentat. Provine dintr-un ‘mascotvers’ paralel care este indescriptibil. Fiecare este invitat să îl interpreteze așa cum dorește. La’eeb încurajează pe fiecare să creadă în el, din moment ce ‘Acum e totul’. Va aduce bucuria fotbalului tuturor.

La’eeb va fi recunoscut pentru spiritul lui tânăr. Împarte bucurie și încredere peste tot pe unde merge. La’eeb vine dintr-o lume paralelă, unde trăiesc mascotele turneului. Este o lume în care ideile și creativitatea formează personajele care trăiesc în mintea fiecăruia”, au spus cei de la FIFA despre mascota CM 2022.

Njyxmmq0zjjknmy3zmnhzjzkmzrhywmwmtyznzi0.thumb
La’eeb, mascota oficială de la CM din Qatar / Foto: FIFA

Balonul oficial al Cupei Mondiale de fotbal din 2022 din Qatar este “Al Rihla”, care înseamnă călătorie în limba arabă, o minge care, potrivit celor de la Adidas, “se mişcă prin aer mai rapid decât orice altă minge din istoria competiţiei”.

“Al Rihla” se inspiră din cultura, arhitectura, ambarcaţiunile emblematice şi drapelul Qatarului.

“Concepută cu atenţie prin colectarea de date şi teste riguroase efectuate în laboratoarele Adidas, în tuneluri de vânt şi pe teren, ‘Al Rihla’ oferă grade optime de precizie şi fiabilitate pe teren, datorită noilor forme şi noii texturi a suprafeţei”, a detaliat FIFA într-un comunicat dat publicităţii, conform Agerpres.

Mta2mczoyxnoptllzge3mjyyzgq0ndkxyzbmymexmwzlywrhzwnjyzdl.thumb
Al Rihla, mingea oficială a CM 2022 din Qatar, foto: adidasjapan.com

Printre principalele caracteristici ale balonului se numără viteza, acurateţea şi consistenţa formei, care se menţine şi în cele mai intense meciuri.

De asemenea, materialul din piele poliuretanică, având o formă inovatoare din 20 de panouri care asigură o mai bună precizie, stabilitate şi rotaţie în aer.

Mingea este prima din istoria Cupei Mondiale fabricată exclusiv din vopseluri şi cleiuri pe bază de apă.

Prima apariţie publică a acestei mingi va conta pe prezenţa unor foşti jucători precum Iker Casillas, Kaka, Farah Jefry sau Nouf Al Anzi, cărora li se va alătura un grup de tinere speranţe din Qatar, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Egipt.

Ulterior, “Al Rihla” va călători în zece oraşe din întreaga lume, printre care Dubai, Tokyo, Ciudad de Mexico şi New York.

scroll to top