Închide

După ce a frecat platanele cu succes la Lollapalooza, CEO-ul Goldman Sachs se retrage. ”Presa e de vină!”

Avatar
Dj D Sol 1

DJ D-Sol. Sursa foto: Soundcloud / DSolomonMusic.

Timp de citire: 2 minute

David Solomon este directorul executiv al uneia dintre cele mai mari bănci de investiții din Statele Unite, însă a devenit cunoscut, de-a lungul anilor, nu doar în această calitate. Șeful băncii americane este o celebritate și în lumea muzicii electronice, sub pseudonimul DJ D Sol, cariera sa muzicală culminând cu prezența la ediția din iulie anul trecut a festivalului Lollapalooza de la Chicago. Totuși, a hotărât să pună platanele în cui, considerând că activitatea lui extra-profesională a atras prea multă atenție din partea presei, scrie Bloomberg.

DJ D Sol a decis să se retragă din scena muzicii electronice. De fapt, ultima sa prezență cunoscută pe scena publică în calitate de DJ s-a petrecut în urmă cu aproximativ un an, însă acum David Solomon a confirmat că nici nu va mai reveni în viitor.

CEO-ul de la Goldman Sachs a ajuns la concluzia că atenția presei a început să devină copleșitoare și că i-a distras atenția de la alte activități mai importante, potrivit unei surse din anturajul său, citată de Bloomberg.

”De fapt, asta nu e o știre. David nu a mai mixat public, în calitate de DJ la vreun eveniment, de peste un an, lucru pe care l-am confirmat de mai multe ori în trecut”, a declarat purtătorul de cuvânt al Goldman Sachs, Tony Fratto, pentru publicația britanică Financial Times.

Fratto spune că principala cauză a retragerii sale din activitatea muzicală este atenția excesivă a presei asupra sa:

”Nu muzica a fost cea care ar fi putut să-i distragă lui David atenția de la munca sa. Atenția excesivă a presei a devenit motivul de distragere a atenției.”

New York Times a dezvăluit, în 2017, identitatea lui DJ D Dol ca David Solomon, după care, în 2018, acesta a preluat frâiele băncii Goldman Sachs. De atunci, a continuat să performeze la concerte din ce în ce mai cunoscute pe tot teritoriul SUA, până anul trecut, când a avut parte de cea mai spectaculoasă experiență din cariera sa muzicală: prezența în programul festivalului Lollapalooza de la Chicago, tocmai în anul în care împlinea 60 de ani.

Într-un podcast cu Nic Harcourt, un cunoscut jurnalist de radio californian, Solomon a recunoscut că au fost destule voci critice în cadrul Goldman Sachs care l-au acuzat pentru viața lui dublă ca DJ și CEO, dar le-a răspuns că activitatea ca DJ îl ajută să se relaxeze și să fie mai performant și în calitatea lui profesională oficială:

”M-am gândit la asta și le-am spus: «Îmi place cel fac și nu fac nimic rău. Mă distrez și mă face să mă simt bine!»”

Un episod care a dat naștere la un scandal public a avut loc în 2020, în plin an pandemic, când Solomon a mixat în deschiderea unui concert caritabil la care principalii invitați erau cei de la The Chainsmokers.

Evenimentul, care a avut loc într-o locație din The Hamptons, pe Long Island din New York City, a stârnit critici acerbe din partea guvernatorului statului New York de la acea vreme, Andrew Cuomo, care s-a declarat ”îngrozit” de ”încălcările flagrante ale normelor de protecție sanitară și de distanțare fizică”, iar Departamentul de Sănătate Publică din New York a deschis o investigație.

”Bănuiesc că, pentru David Solomon, pandemia s-a terminat”, spunea ironic, după eveniment, un angajat al Goldman Sachs nemulțumit de conduita lui Solomon, pentru New York Post.

scroll to top