Închide

După ce a înregistrat venituri record, Sony reduce estimarea vânzărilor PlayStation 5

Avatar
playstation5

Photo: PlayStation

Timp de citire: < 1 minut

Sony şi-a redus previziunile de vânzări pentru consola principală PlayStation 5 (PS5) miercuri, după ce a avertizat cu privire la tranzacţii mai slabe ale diviziei sale cheie de jocuri video, transmite CNBC.

Gigantul japonez al jocurilor video a declarat că acum se aşteaptă să vândă 21 de milioane de unităţi ale PS5 în anul fiscal care se încheie în martie, în scădere faţă de previziunile anterioare de 25 de milioane de unităţi.

Reducerea perspectivelor vine după ce Sony a înregistrat venituri trimestriale record în cel mai important trimestru, încheiat în decembrie, care include sezonul sărbătorilor.

Sony a vândut 8,2 milioane de unităţi ale consolei sale emblematice PlayStation 5 în trimestrul al treilea fiscal, care se desfăşoară din octombrie până în decembrie.

Sony a vândut până acum 16,4 milioane de unităţi PS5 în anul fiscal curent.

Compania şi-a redus, de asemenea, prognoza de vânzări pentru anul fiscal pentru divizia sa de jocuri cu 210 miliarde de yeni, la 4,15 mii de miliarde de yeni, spunând că se aşteaptă la o scădere a vânzărilor de hardware.

Provocarea companiei constă acum în încercarea de a menţine impulsul pentru PS5, care a fost lansat cu mai bine de trei ani în urmă.

În octombrie, Sony a pus la dispoziţie o versiune reîmprospătată a consolei, cu specificaţii mai bune.

Rivalul Nintendo s-a confruntat cu o problemă similară, reuşind să menţină interesul pentru consola sa Switch, veche de aproape şapte ani, datorită noilor lansări de jocuri şi filme asociate cu personajele sale celebre, cum ar fi Super Mario.

scroll to top