Închide

După dublarea de anul trecut, piața globală de electrice și hibride crește cu abia 10% în 2022

Avatar
A home EV charging connector hooked to the wall of a garage.

Fotografie de dcbel pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Vânzările globale de vehicule electrice (full-electric și hibride plug-in) sunt de așteptat să ajungă în acest an la 384 de miliarde de dolari, potrivit datelor prezentate în raportul Mobility Market Outlook realizat de Statista.

Vânzările din 2021 s-au ridicat la 349,9 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că avansul prognozat pentru acest an este de puțin sub 10%.

Creșterea popularității vehiculelor full-electrice și a celor hibride plug-in a crescut enorm anul trecut, când vânzările s-au dublat, de la o piață estimată la abia 176,5 miliarde de euro în 2020.

În ce privește prognoza pe termen mediu, popularitatea lor va continua să fie tot mai mare, estimările Statista arătând că vânzările vor atinge un volum de piață de 869 de miliarde de dolari până în 2027.

Potrivit analiștilor care au realizat Mobility Market Outlook, tranziția spre electrificarea flotelor de mașini este ireversibilă, dar ritmul acesteia depinde de mai mulți factori.

”Se poate spune, cu siguranță, că vehiculele alimentate cu baterii iau fața pe piața auto. Creșterea pieței de vehicule electrice (EV) a fost semnificativă, în ciuda pandemiei de COVID-19 și a blocajelor din lanțurile de aprovizionare. În ciuda acestor provocări recente și a costurilor de producție în creștere, ca urmare a creșterii prețurilor materiilor prime, vânzările de vehicule electrice continuă să crească rapid. Dacă acest lucru continuă, acestea sunt așteptate să depășească în curând vânzările vehiculelor cu propulsie convențională (vehicule cu motoare cu combustie internă)”, susțin aceștia.

Ev Market 2016 2022
Evoluția pieței de vehicule electrice în perioada 2016-2022. Sursa: Statista.
scroll to top