Închide

După eșecul Mobexpert și setea nestăvilită de imagine, Dan Șucu pune ochii pe Ziarul Financiar

Avatar
Dan Sucu Imperiul Leilor

Foto: mrnews.ro

Timp de citire: 2 minute

După ce în ultima perioadă afacerea Mobexpert a intrat vădit într-un con de umbră, iar magazinele din țară sunt din ce în ce mai prost gestionate, proprietarul Dan Șucu a ales imaginea. La început, prin participarea ca jurat la diverse emisiuni TV. Iar acum, se pare că este dornic de și mai multă putere și influență. De ce ar mai da doi bani pe o afacere vetustă cu mobilă?

Un lucru e clar. Dan Șucu s-a plictisit de afacerea tinereții lui. Cum s-a mai plictisit și de alte preocupări ale tinereții… La cum arată magazinele sale acum și la ce părere au clienții despre ele, pare că Șucu -la un moment dat cel mai titrat patron de mobilă (după Viorel Cataramă, desigur)-, este tot mai dornic de imagine.

Patronul Mobexpert a devenit creditorul principal al Mediafax Group, anunţă Profit.ro. Dan Şucu ar avea ţinta de a deveni acţionar principal, notează sursa citată. Omul de afaceri a cumpărat de la ING Bank creanţa pe care banca o mai avea asupra Mediafax Group, companie aflată de peste şapte ani în insolvenţă.

Ignorându-și în ultimii ani în mod clar afacerea care l-a făcut cunoscut în lumea business-ului, fapt demonstrat de proasta relație pe care o are azi Mobexpert cu consumatorii, Dan Şucu s-a dedicat inițial jurizării din emisiunea “Imperiul Leilor” de la Pro TV, post fondat de Adrian Sârbu.

Principalele publicaţii ale grupului au mai rămas Ziarul Financiar şi Business Magazin. Agenţia de presă Mediafax face parte dintr-o altă companie, respectiv Mediafax SA.

Conform paginademedia.ro, ING a fost în discuţii cu mai mulţi investitori cu scopul vânzării creanţei şi a ajuns, recent, la un acord cu Dan Şucu. Va avea un procent de peste 50% din masa credală.

În perioada 2010-2014, compania a împrumutat 17,7 milioane de euro de la ING Bank pentru finanţarea capitalului de lucru. La momentul insolvenţei, banca figura în tabelul definitiv al creditorilor cu o sumă de recuperat în valoare de 15,4 milioane euro.

Vom reveni cu amănunte.

scroll to top