Închide

După Finala Champions League, nici F1 nu mai ajunge în Rusia. Marele Premiu de la Soci, anulat

Avatar
Sochi Gp

Orașul Soci. Sursa foto: Autosport.

Timp de citire: < 1 minut

Marele Premiul de Formula 1 al Rusiei, care era programat să se desfășoare în weekend-ul 23-25 septembrie 2022, nu va mai avea loc, a anunțat vineri Federația Internațională de Automobilism (FIA).

Campionatul Mondial FIA de Formula 1 vizitează țări din întreaga lume cu o viziune pozitivă menită să unească oamenii și să aducă națiunile împreună. Urmărim evoluțiile din Ucraina cu tristețe, șoc și speranță pentru o soluționare rapidă și pașnică a crizei actuale. Joi seară, Formula 1, FIA și echipele au discutat despre poziția sportului nostru, iar concluzia este, în opinia tuturor părților implicate, că este imposibil să se organizeze Marele Premiu al Rusiei în circumstanțele actuale”, a transmis FIA într-un comunicat postat pe site-ul Formulei 1.

Ediția din acest an a Marelui Premiu al Rusiei ar fi urmat să fie ultimul găzduit de orașul Soci, de la malul Mării Negre, înainte ca evenimentul să fie mutat, începând din 2023, pe nou-construitul circuit Igora Drive de lângă Sankt Petersburg.

Anunțul FIA vine după ce forul tutelar al fotbalului european – UEFA – a decis ca finala din acest an a Ligii Campionilor, care ar fi trebuit să se dispute la Sankt Petersburg, să aibă loc în Franţa, pe Stade de France, în data de 28 mai.

Joi, cvadruplul campion al Formulei 1, germanul Sebastian Vettel. a declarat că nu va participa la Marele Premiu al Rusiei, după atacul acestei țări asupra Ucrainei, iar echipa de F1 Haas a scos siglele sponsorului său rus de pe mașinile de cursă.

scroll to top