Închide

Un circuit nou va apărea în calendarul F1 în 2023. Va fi cea mai nordică oprire a Marelui Circ

Avatar
Igora Drive

Igora Drive

Timp de citire: 2 minute

Începând din 2023, Marele Premiu al Rusiei la Formula 1 se va muta de la Soci pe un circuit nou, construit lângă Sankt Petersburg, anunță site-ul oficial al promotorului competiției.

Autodromul Igora Drive a fost proiectat de legendarul designer de circuite Hermann Tilke și va înlocui circuitul de la Soci, care a găzduit cursele de F1 din Rusia în fiecare an de când țara s-a alăturat calendarului, în 2014, chiar în anul în care stațiunea de la Marea Neagră a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă.

Noul loc de desfășurare a primit statutul de Grade 1 din partea FIA la sfârșitul anului 2020, devenind astfel cea de-a doua gazdă rusească a unui Grand Prix de Formula 1.

Aflat dincolo de paralela de 60º lat. N, circuitul va fi cel mai nordic punct de oprire al Marelui Circ.

Igora Drive se află la 54 km de Sankt Petersburg și la doar 150 km de granița cu Finlanda, țara din care provin piloți iubiți de împătimiții F1, precum Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen și Mika Häkkinen. Circuitul se poate prezenta cu 10 posibile configurații diferite, iar complexul întreg se întinde pe aproximativ 100 de hectare.

Unul dintre cei mai mari investitori în proiect este miliardarul Yury Kovalchuk, principalul proprietar al Rossiya Bank și un apropiat al președintelui Vladimir Putin. Face parte dintr-un complex sportiv mai larg, care include stațiunea de schi Igora, despre care se spune că este o locație preferată de iarnă pentru președintele rus.

Potrivit Business Petersburg, circuitul de la Igora a costat aproximativ 11 miliarde de ruble (192 milioane dolari), deși aceste estimări sunt, de obicei, destul de puțin exacte când este vorba despre investiții în Rusia.

”Sunt încântat să confirm în urma muncii pe care am întreprins-o cu partenerii noștri ruși și a unei evaluări detaliate a Igora Drive, Formula 1 va ajunge pe acest circuit uimitor din 2023. Sunt impresionat de Sankt Petersburg și cred că Marele Premiu al Rusiei de la Igora Drive va fi un eveniment incredibil”, a declarat președintele și CEO-ul F1, Stefano Domenicali.

Seria germană de turisme DTM ar fi trebuit să fie prima competiție organizată la Igora Drive, la finalul lunii mai 2020, dar evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei Covid 19.

Mai multe detalii despre cursă vor fi comunicate în următoarele luni, potrivit F1.

Marele Premiu al Rusiei din acest an va avea loc la Soci, pe 26 septembrie.

Igora Drive19
Igora Drive. Sursa foto: RacingCircuits.info.
scroll to top